Foci

Mélyvénás trombózis miatt kezelik az NB I-es focistát

Józsi György játékára egy darabig nem számíthatnak Dunaújvárosban.

Szombaton az újonc Dunaújváros labdarúgócsapata a bajnoki címvédő DVSC-TEVA otthonában vendégeskedik az OTP Bank Ligában. Dobos Barna vezetőedző dolgát sérülések nehezítik a csapatösszeállításnál, egyiküknél, a Ferencvárostól érkező Józsi Györgynél mélyvénás trombózist állapítottak meg.

„Azt most még nem tudom megmondani, hogy kik lesznek a kezdőcsapatban, hiszen vannak hiányzóink, olyanok is, akik régebb óta sérültek. Közéjük tartozik most már Józsi György is, akinek mélyvénás trombózist állapítottak meg a vádlijában. Jelenleg kezelésekre jár, és természetesen nagyon várjuk vissza” – idézi a dpase.hu a szakembert.

„Nagyszerű stadionban, szépszámú közönség előtt fogunk pályára lépni, mely minden csapatnak jó érzés. A Debrecen legutóbbi bajnoki eredményei azt mutatják, hogy egy egyre jobb formában lévő csapattal szemben fogunk játszani, így részünkről mindenképpen bravúrra lesz szükség ahhoz, hogy teljesüljenek a mérkőzés előtt kitűzött céljaink” – mondta a mérkőzésről Dobos.

Az éllovas Videotonra vélhetően nehéz mérkőzés vár szombaton, mivel az utóbbi időben kifejezetten jól teljesítő Kecskemét vendégeként lép pályára szombaton. A kecskemétiek az első négy mérkőzésükön pont nélkül maradtak, augusztus 17., diósgyőri vereségük óta azonban nagyot javult teljesítményük, öt győzelem és három döntetlen mellett mindössze egyszer, a második helyen álló MTK-tól kaptak ki.

Ennek ellenére a mérkőzés esélyese a székesfehérvári együttes, amely 13 bajnoki fellépéséből 12-szer hagyta el győztesen a pályát, és magabiztosan, az MTK előtt hat pont előnnyel vezeti a tabellát. A Videoton ráadásul hat eddigi kecskeméti bajnoki összecsapásából négyet megnyert, és csak kettőt veszített el.

Az NB I. szombati programja

Kecskeméti TE-Videoton FC 14.00, v.: Iványi
MVM-Paks – Lombard Pápa Termál FC 16.00, v.: Németh
Újpest FC-Puskás Akadémia 16.00, v.: Vad II.
PMFC-Matias – Győri ETO FC 18.00, v.: Szabó
DVSC-TEVA – Dunaújváros Pase 20.00, v.: Pintér

Ajánlott videó

Olvasói sztorik