Foci

A Liverpool lehet a Chelsea következő áldozata

A veretlenül listavezető Chelsea a Liverpool vendégeként folytathatja remek sorozatát az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi 11. fordulójában.

A londoni Kékek szerdán 1-1-es döntetlent játszottak a szlovén Maribor otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörében, ezzel beállították klubrekordjukat, az idény rajtja óta ugyanis már 16 tétmeccsen nem találtak legyőzőre. A Liverpool kedden egygólos vereséget szenvedett a BL-ben címvédő Real Madrid vendégeként, s Brendan Rodgers vezetőedzőt több kritika is érte azért, mert nem a legjobb összeállításban küldte a pályára csapatát.

Elképzelhető, hogy a szakember azért hagyta a kispadon többek között Steven Gerrardot és Raheem Sterlinget, mert már a Chelsea elleni rangadóra pihentette őket, a Vörösök ugyanis 12 pontos lemaradással követik fővárosi riválisukat a hetedik helyen. A BL-indulást érő negyedik pozíciótól ugyanakkor csak három pont választja el a Poolt, amely a hazai pálya minden előnye ellenére sem mondható a fordulót nyitó szombati összecsapás esélyesének.


José Mourinho csapata eddig még nem veszített bajnokit a szezonban
Fotó: Europress Fotóügynökség

A szezon eddigi meglepetéscsapata, a második helyen álló Southampton – amely a mezőnyben egyedüliként kapott eddig tíz gólnál kevesebbet, szám szerint ötöt – ezúttal az alsóházban küzdő, s a legutóbbi három meccsén pontot sem szerzett Leicestert fogadja.

A címvédőként jelenleg harmadik, s a BL-ben szerdán a vendég CSZKA Moszkvától meglepetésre vereséget szenvedett Manchester City az utolsó előtti Queens Park Rangers otthonában szerepel majd, míg a negyedik Arsenal – amely kedden háromgólos vezetést tékozolt el a belga Anderlecht ellen 3-3-mal zárult BL-meccsen – a hazai környezetben mindig veszélyes Swansea vendége lesz.

A várakozásokat eddig felülmúlóan szereplő, ötödik West Ham ezúttal az alsóházi Aston Villát fogadja, míg a csúcsformáját továbbra is csak keresgélő Manchester United a 16. Crystal Palace-t látja vendégül. 

A Premier League 11. fordulójának programja

szombat:
FC Liverpool-Chelsea 13.45
Burnley-Hull City 16.00
Manchester United-Crystal Palace 16.00
Southampton-Leicester City 16.00
West Ham United-Aston Villa 16.00
Queens Park Rangers-Manchester City 18.30

vasárnap:
Sunderland-Everton 14.30
Tottenham Hotspur-Stoke City 14.30
West Bromwich Albion-Newcastle United 14.30
Swansea City-Arsenal 17.00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik