Foci

Revánsot venne a Honvéd a Fradin

A bajnokságban vágna vissza a kispesti együttes fővárosi riválisának a Magyar Kupában elszenvedett vereségért.

A múlt héten a labdarúgó Magyar Kupában nagy küzdelmet hozott a Budapest Honvéd és a Ferencváros összecsapása. A találkozón végül a zöld-fehérek harcolták ki a továbbjutást tizenegyesekkel, a meccs során és a szétlövéseknél is bravúrokat bemutató Dibusz Dénes remeklésének is köszönhetően.

Mindezt azért emlegetjük fel, mert pénteken ez a két csapat játssza az OTP Bank Liga 14. fordulójának nyitómeccsét, a helyszín pedig ezúttal is a Bozsik Stadion lesz.


Dibusz Dénes volt a kupameccs hőse
Fotó: MTI 

„Egy hete vagyok vezetőedző Kispesten, az említett időszak alatt két nagyon nehéz mérkőzést játszottunk a Ferencváros és a Videoton ellen. Meggyőződésem, hogy ez a Honvéd sokkal magasabb szintre hivatott, mint amit a jelenlegi helyezése mutat. A pénteki bajnokira, ha a két csapat kupameccséből indulok ki, azt mondhatom, most lehetőségünk lesz revánsot venni a Ferencvároson. Múlt hét szerdán jobbak voltunk a zöld-fehéreknél, jól játszottunk, agresszívan előretoltuk a védekezésünket. Ha ezt sikerül tovább fejlesztenünk, akkor győzelmet remélhetünk, és ezt is várom a csapattól, de hozzá kell tennem, rengeteget kell majd dolgoznunk a három pont megszerzéséért” – mondta a fradi.hu-nak Csábi József, a kispestiek vezetőedzője.

Thomas Doll, a Ferencváros német trénere szerint csapatának meg kell tanulnia, hogyan nyerje meg a küzdelmes mérkőzéseket.

„Mindannyian nagyon csalódottak voltunk, hogy nem sikerült gólt és győzelmet szereznünk az előző fordulóban. A fiúk jól dolgoztak, domináltak a legutóbbi találkozókon, mégsem sikerült eredményesnek lennünk. A Honvéd ellen mindenképp szeretnénk ezen változtatni. Meg kell, tanuljuk, hogyan nyerhetjük meg az ilyen típusú összecsapásokat!” – idézi a fradi.hu a szakembert.

A mérkőzést 19 órától rendezik a Bozsik Stadionban, a találkozó játékvezetője Fábián Mihály lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik