Foci

Mennyit ér 13 meccsen 13 magyar gól?

Nemanja Nikolics (nemanja nikolics, )
Nemanja Nikolics (nemanja nikolics, )

Az AEK Athén lecsapna a Videoton góllövőlistát vezető játékosára, Nemanja Nikolicsra. A játékos ügynöke megerősítette a görög érdeklődést.

A Videoton támadója ideális korban van, 27 éves és idén rettentően elkapta a fonalat. A 12. fordulóig minden meccsen betalált – 13 gólt lőtt -, e téren Európában egyedülálló volt.  Nem csoda, hát, ha ez más, a magyar bajnokságnál erősebb ligákban is érdeklődést váltott ki egy-két klub menedzserénél.

 
Nemanja Nikolics remek formát mutat, úgy érzi, itt az ideje, hogy kipróbálja magát erősebb bajnokságban is
Fotó: MTI 

A transfermarkt.com kimutatása szerint Nikolics a Vidi második legértékesebb játékosa, 1,1 millió euróra taksálják az értékét (Juhász Roland 1, 2 millió). Az Nemzeti Sport kérdésére a játékos menedzsere Vladan Filipovics megerősítette az AEK Athén érdeklődését (délután olyan pletyka is napvilágot látott, miszerint a Crvena Zvezda is vinné), sőt, azt is elárulta, első sorban Nikolics miatt jön a hétvégi fordulóra Magyarországra a görög klub sportigazgatója, Branko Milovanovics, aki nem mellesleg az OFK Beogradnál a csapattársa volt a játékosügynöknek. 

Tény, magyar játékost külföldi egylet az uóbbi időben nem nagyon vásárolt ki szerződéséből – , értsd nem fizettek pénzt érte – ,talán a győri Kalmár Zsolt jelent kivételt ez alól, akit az RB Leipzig szerzett meg információk szerint egy millió euróért.

Ezért Nikolics 13 meccs/13 gólos aktuális mutattója ide, vagy oda, mégis úgy néz ki, a csatár is elsősorban azért érdekes, mert amellett, hogy termékeny, nyáron lejár a szerződése, ergo januárban a FIFA szabályai szerint előszerződést írhat alá és a bajnokság végén ingyen elvihető. Így a Videoton, mint munkáltató nincs könnyű helyzetben. Vagy marasztalja és ráígér Nikolics szerződésére, vagy megpróbálja még télen értékesíteni, de fél évvel a szerződés vége előtt ez már nem a legerősebb tárgyalási pozíció. Így az 1,1 milliós érték is álomnak tűnik csupán.

Marad hát az alkudozás, a 3-500 ezer eurós kivásárlási (fél)ár és a játékos esetleges továbbértékesítéséből járó jutalék opcióként. Ha Nikolics mindenképp menni akar, úgy a Videoton számára ez a jobbik forgatókönyv. A rosszabb, hogy nyáron ingyen távozik.

A labdarúgó piac jelen állása szerint erre van nagyobb esély.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik