Foci

A 90. percben nyert rangadót a Fradi

A Ferencváros a hajrában értékesített büntetővel 3-2-re győzött a Budapest Honvéd vendégeként.

A párosítás érdekessége volt, hogy a két együttes a múlt héten már találkozott egymással: akkor a Magyar Kupa nyolcaddöntőjéből a Fradi lépett tovább büntetőkkel.

Most a kezdés után úgy tűnt, a Honvédnak jön ki jobban a lépés, köszönhetően annak, hogy Youla a 28. percben bevágott egy tizenegyest. A szünet után viszont a Fradi megrázta magát, két perc alatt Böde és Lauth révén fordítani is tudtak, ám az 55. percben megint megrezzent a vendégek hálója.

 Fotó: MTI

Youla ismételten büntetőből volt eredményes, és amikor döntetlennél mindkét csapat megérezte a siker lehetőségét, magasabb sebességbe kapcsoltak.

A végén – a meccs harmadik büntetőjével – a Ferencváros jutott ismét előnyhöz, a szünetben csereként beállt Lamah eldöntötte a találkozót és a három pont sorsát.

A kispestiek hét bajnoki találkozó óta nyeretlenek.

Eredmény – OTP Bank Liga, 14. forduló

Budapest Honvéd-Ferencváros 2-3 (1-0)
Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Fábián

Gólszerzők: Youla (28., 55., mindkettőt 11-esből), illetve Böde (47.), Lauth (49.), Lamah (90., 11-esből)

Piros lap: Alcibiade (89.)
Sárga lap: Alcibiade (21., 89.), Prosser (42.), Godoy (43.), Holender (66.), Ikenne-King (68.), illetve Nalepa (14.), Lauth (27.), Mateos (74.)

Budapest Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Alcibiade, Ignjatovic, Baráth – Job (Holender, 58.), Godoy (Czár, 82.), Hidi, Vécsei – Youla, Prosser (Bobál G., 69.)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Mateos, Nalepa, Bönig – Somália, Cukic, Gyömbér (Lamah, a szünetben), Gera (Ugrai, 84.) – Böde, Lauth (Nagy Dán., 88.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik