Foci

BL: emberölési kísérlet miatt is nyomoznak Dortmundban

Elszabadultak az indulatok kedden, a Dortmund-Galatasaray összecsapáson. A találkozó után a rendőrség nagyjából 700 szurkolót igazoltatott.

A dortmundi rendőrség többek között emberölési kísérlet miatt indított nyomozást a kedd esti Borussia Dortmund-Galatasaray Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen történtek miatt. A vendég török együttes szurkolói petárdákat és füstbombákat dobáltak be a pályára és a hazai drukkerek szektorába a 4-1-es dortmundi sikerrel zárult meccsen, amely néhány percre kétszer is félbeszakadt, amikor a Galata játékosai próbálták megfékezni szimpatizánsaikat.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Edzard Freyhoff dortmundi rendőrfőnök azt mondta, a rendbontás már a találkozó előtt, a városközpontban elkezdődött, ott nagyjából 800 török szurkoló dobálózott petárdákkal és füstbombákkal, miközben a stadion felé haladt.

„Amikor a mérkőzés elkezdődött, tovább folytatták a randalírozást, ezért közülük 21-et a helyszínen őrizetbe vettünk” – mondta Freyhoff, hozzátéve: a vádak között emberölési kísérlet, rendzavarás, valamint a pirotechnikai eszközök használatára vonatkozó törvények megszegése szerepel. Az emberölési kísérlet azért került be a vádak közé, mert a török csapat szimpatizánsai pirotechnikai eszközöket, és több mint három kilogrammos székeket dobáltak át a hazai drukkerek szektorába.

A rendőrség a meccs lefújása után nagyjából 700 szurkolót igazoltatott, s fotókat is készített róluk, valamint a személyi igazolványukról vagy útlevelükről. A drukkerek viselkedése miatt a Galatasarayt az európai szövetség (UEFA) pénzbüntetéssel, illetve további szankciókkal sújthatja.

Videó – Jürgen Klopp részéről le is fújhatták volna a meccset:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik