Foci

Életben maradt a Juve, páholyban a Real

Papírforma eredményeket hoztak a Bajnokok Ligája A és B csoportjainak mérkőzései a negyedik fordulóban.

Továbbjutott a Dortmund, hatgólos krimi Londonban

Az A jelű négyesben a Juventus vissza szeretett volna vágni az előző körben elszenvedett vereségért az Olympiakosnak, s ha nehezen is, összejött a terve a Zebráknak.

A torinói alakulat az első játékrészben Pirlo találatával szerzett vezetést, a görögök azonban még a szünet előtt egalizáltak, sőt, a fordulás után nem sokkal már náluk volt az előny. A játékrész derekán aztán egy öngóllal egyenlített a Juve, majd egy perccel később Pogba volt eredményes, ezzel beállítva a 3-2-es végeredményt.

 Fotó: Europress fotóügynökség

Szintén ebben a csoportban játszották a Malmö-Atlético Madrid összecsapást, ahol érvényesíteni tudta a papírformát az esélyesebb spanyol gárda.

A Matracosok Koke góljával már a félidőben 1-0-s előnybe kerültek, majd a hajrához közeledve Garcia duplázta meg csapata előnyét, eldöntve vele a három pont sorsát.

A Basel hazai pályán fogadta a bolgár Ludogorets Razgrad együttesét, és a két héttel ezelőtti mérkőzéssel ellentétben ezúttal simán elintézte ellenfelét a B csoportban.

Paolo Sousa fiai mindkét játékrészben kétszer vették be a vendégek kapuját, míg a BL-újonc még csak veszélyt sem tudott okozni a hazaiak 16-osánál.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A kvartett másik összecsapásán az egyhén szólva is tartalékosan felálló Liverpool a Real otthonában lépett pályára, kevés sikerrel.

A találkozó egyetlen gólját Benzema lőtte az első félidőben, s bár a Királyi Gárda akár meg is szórhatta volna Brendan Rodgers alakulatát, legfőképp Mignolet bravúrjainak köszönhetően maradt szoros az eredmény.

Győzelmével Carlo Ancelotti együttese továbbjutott a csoportból.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló:

A csoport:
Juventus–Olympiakosz 3–2 (Pirlo 21., Roberto 65. – öngól, Pogba 66., ill. Botia 24., N’Dinga 61.)
Malmö–Atlético Madrid 0–2 (Koke 30., Raúl García 79.)

B csoport:
Real Madrid (spanyol)–Liverpool (angol) 1–0 (Benzema 27.)
FC Basel (svájci)–Ludogorec Razgrad (bolgár) 4–0 (Embolo 34., González 41., Gashi 59., Suchy 65.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik