Foci

Az MLSZ szidása miatt is büntettek négy klubot

Kedden ismét összeült a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

Kulcsár Tamást, a DVSC-TEVA labdarúgóját könyöklés miatt állították ki a hétvégi, Pápa elleni bajnokin. Az mlsz.hu cikke szerint ezért alapból három meccsre szóló eltiltás járt volna, de mivel a játékos visszaesőként követte el mindezt, így négy mérkőzést kell kihagynia.

A FEB a Kecskemétet a határozat jogerőre emelkedésének napjától kezdve a soron következő átigazolási időszak kezdetétől az igazolási és átigazolási jogból 1 hónapra kizárja, mert Vukasin Poleksic labdarúgóval szemben pénzügyi kötelezettségének nem tett eleget.

A FEB a Győri ETO – DVTK mérkőzéssel kapcsolatban a Győrt, mint visszaesőt, szurkolói részéről megbotránkoztató rigmusok (MLSZ és más sportszervezet szidalmazása) bekiabálása miatt 200.000 Ft, a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolói részéről megbotránkoztató rigmusok (MLSZ szidalmazása) bekiabálásáért 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Videoton FC – Budapest Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Videoton FC-t, mint visszaesőt, szurkolói részéről megbotránkoztató rigmusok (MLSZ és a vendég sportszervezet tulajdonosának szidalmazása) bekiabálása miatt 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB az MTK – Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolói részéről megbotránkoztató rigmusok (MLSZ és más sportszervezetek szidalmazása) bekiabálása, valamint pirotechnikai eszközök (hanggránát) bevitele és használata miatt 700.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A FEB súlyosbító körülményként értékelte, hogy a megelőző fordulók mindegyikében indult fegyelmi eljárás a sportszervezet ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik