Foci

Szombaton a német szuperrangadóra fókuszál a futballvilág

A címvédő és veretlenül listavezető Bayern München szombaton az előző idényben ezüstérmes, most azonban komoly hullámvölgyben lévő Borussia Dortmundot fogadja a német labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójában.

A bajorok a múlt héten Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen kiütéses, 7-1-es sikert arattak az AS Roma vendégeként, aztán vasárnap csak egy gól nélküli döntetlenre voltak képesek a második helyen álló – még szintén veretlen – Borussia Mönchengladbach otthonában.

A Dortmund ugyanakkor – bár a BL-ben százszázalékos teljesítménnyel, kapott gól nélkül vezeti a csoportját – a bajnokságban a legutóbbi négy meccsén kikapott, mérlege az eddigi kilenc forduló alatt két győzelem, egy döntetlen és hat vereség, s egészen a 15. pozícióig csúszott a tabellán.

Fotó: Europress fotóügynökség

A jelenlegi forma alapján egyértelmű, hogy az ezúttal vendéglátó müncheni sztárcsapat a szombati rangadó esélyese, otthon ráadásul ebben az idényben még nem veszített pontot, sőt, augusztus 30. óta gólt sem kapott a hazai pontvadászatban.

A két együttes eddigi 90 összecsapásán 39-szer a Bayern, 23-szor pedig a Borussia nyert, 28 alkalommal döntetlent játszottak a felek.

A magyar válogatott Szalai Ádámot is foglalkoztató, negyedik – s még ugyancsak veretlen – Hoffenheim komoly kihívás előtt áll, ugyanis vasárnap a remek formában futballozó Borussia Mönchengladbach vendége lesz. A hazaiak éppen ezen a meccsen állíthatják be az 1970/71-es szezonban elért klubrekordjukat, a sorozatban 17 veretlenül megvívott találkozót.

A Bundesliga másik magyar játékosát, a szintén válogatott Stieber Zoltánt a soraiban tudó Hamburg – amely a pocsék rajt után egyre feljebb kapaszkodik a tabellán – az ötödik Bayer Leverkusent fogadja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik