Foci

Alulról figyeli a tabellát a Haladás

A Nyíregyháza a Haladást, a Dunaújváros a Pécset győzte le az OTP Bank Liga 13. fordulójában.

A szombathelyieknél nemrég Szentes Lázár vette át a csapat irányítását, ez a kinevezés pedig megosztotta a futballtársadalmat. A tréner számára a legfőbb feladat a következő hónapokban, hogy kivezesse a kiesőzónából a Haladást, ez viszont nem lesz könnyű, főleg úgy, hogy újabb vereségével sereghajtó lett az együttes.

 Fotó: MTI

A tavaly remeklő Haladás az első félidőben egy ajándék büntetővel vezetést szerezhetett volna Nyíregyházán, ám Radó pocsékul lőtte el a labdát, így maradt a 0-0.

A szünet után a Szpari sokkal jobban szervezte a támadásait, Koller a 64. percben előnyhöz is juttatta a hazaiakat, majd a hajrában egy szabadrúgást Rózsa védett be, ezzel 2-0-ra módosult az eredmény. A győzelemmel a Nyíregyháza a 13. helyre lépett előre, a Haladás pedig az utolsóra csúszott vissza, köszönhetően a Dunaújváros sikerének.

A PASE ugyanis rendkívül izgalmas találkozón tartotta otthon a három pontot a Pécs ellen: a meccsen előbb a vendégeknél volt az előny, majd a dunaújvárosiak egalizáltak. Ez megismétlődött mégegyszer, a 83. percben Egejuru révén viszont fordítani tudott a sokáig nyeretlen együttes.

A 3-2-es győzelem a Dunaújváros második sikerét jelentette a szezonban.

Eredmények – OTP Bank Liga, 13. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC – Haladás FC 2-0 (0-0)
Nyíregyháza, 1561 néző, v.: Németh

Gólszerző: Koller (64.), Törtei (76.)
Sárga lap: Fodor (11.), Jánvári (59.), Huszák (72.) illetve Halmosi (37.), Schimmer (60.), Fehér (77.), Gyurján (84.), Városi (88.)

Nyíregyháza: Balogh – Nagy, Szokol, Jánvári, Törtei – Fodor, Abdouraman (Huszák, 70.), Koller (Molnár 83.), Kostic (Zivanovic, 91.) – Pekár, Pákolicz

Haladás FC: Rózsa – Fehér, Szakály, Dvorschák, Schimmer, Gaál (Gyurján, 56.) – Kopunek, Halmosi (Városi, 80.), Katona – Radó, Rocchi (Zamostny, 66.)

Dunaújváros Pase – PMFC-Matias 3-2 (0-1)
Dunaújváros, 1200 néző, v.: Solymosi

Gólszerzők: Petneházi (55.), Böőr (79.), Godslove (82.), illetve Balogh B. (29.), Márkvárt (64.)
Sárga lap: Godslove (82.), illetve Causic (40.), Fröhlich (90.)

Dunaújváros: Nagy G. – Villám, Sárközi, Farkas V., Csehi – Nikházi, Lázár Zs., Böőr (Muscat, 87.), Petneházi (Godslove, 75.)- Orosz, Zsótér (Thiago, 65.)

Pécs: Poleksic – Nagy J., Balogh B., Romic, Mohl – Kővári (Pölöskey, 72.), Horváth A., Márkvárt, Causic (Manjrekar, 74.), Wittrédi (Fröhlich, 56.) – Szatmári 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik