Foci

A Bayern bedarálta a Dortmundot

A címvédő és listavezető Bayern München hazai környezetben hátrányból fordítva 2-1-re nyert a legutóbbi szezonban ezüstérmes Borussia Dortmund ellen a Bundesliga 10. fordulójában.

A Dortmund idei szezonjára a pocsék is túl enyhe kifejezés, hiszen a sárga-feketék jelenleg osztályozót érő helyen tanyáznak, küzdve a bentmaradásért, így minden találkozó után egyre jobban inog Jürgen Klopp alatt a kispad.

A várakozásoknak megfelelően a Bayern birtokolta többet a labdát az első félidőben, ennek ellenére a hazaiak rendre zavarba jöttek a sárga-feketék letámadásától. A vendégek a félidő közepén egy kontra végén Marco Reus fejesével megszerezték a vezetést, ugyanakkor csak azért tudták előnyüket megőrizni, mert a kapuban Roman Weidenfeller parádézott.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A szünet után a Bayern kapujához szegezte a vendég együttest, ennek pedig meg is lett a gyümölcse, ugyanis a bajorok a hajrában felőrölték a Dortmund védelmét és előbb a 72. percben az ex-dortmundi Lewandowski, majd a 84.-ben Robben büntetőből talált be.

A müncheniek ezzel továbbra is veretlenül vezetik a Bundesligát, míg a Dortmund sorozatban ötödik bajnokiját vesztette el.

Eredmény – Bundesliga, 10. forduló

Bayern München-Borussia Dortmund 2-1 (0-1)
Gülszerzők: Lewandowski (72.), Robben (84.-büntetőből) illetve Reus (31.) 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik