Foci

Román-magyar: nagyon olcsón megúszták szomszédaink

Szektorbezárással és pénzbüntetéssel sújtotta a románokat a mieink elleni Eb-selejtezőn történtek miatt az UEFA.

Mint arról korábban beszámoltunk, az északírek korábban úgy értesültek, hogy szurkolóik a helyszínen tekinthetik majd meg válogatottjuk november 14-i bukaresti Eb-selejtezőjét. Ekkor úgy tűnt, az UEFA példátlan döntést hozhat, hogy csak vendégszurkolókat enged be az arénába.

Nos, ez nem így történt, hisz a hivatalos döntés alapján csak a Nemzeti Stadion 122-es szektorába nem mehetnek be nézők.

Fotó: Sport24

Emellett 32 ezer eurós, azaz átszámítva körülbelül tízmillió forintos pénzbírságot rótt ki rájuk az Európai Labdarúgó-szövetség.

Az UEFA honlapja szerint az 1-1-es döntetlennel zárult összecsapással kapcsolatban a románokat nézőtéri rendbontás, tűzijáték és petárda használata, illetve dobálása, valamint lézerfény használata miatt vonhatták felelősségre, és a testület a játékosok helytelen viselkedésével is foglalkozott, mivel öt sárga lapot gyűjtöttek be.

A fegyelmi bizottság eredetileg múlt csütörtökre tűzte ki a tárgyalás időpontját, a döntés azért csúszott, mert a feljelentés és az MLSZ beadványa nyomán a románok elleni vádpontok közé beemelték a rasszizmust.

A szövetség a magyar felet szintén részleges szektorbezárással és pénzbüntetéssel sújtotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik