Foci

Döntött az UEFA: nem lesz telt ház a magyar-finnen

A magyar szövetség részleges stadionbezárást és pénzbüntetést kapott az UEFA-tól a Románia-Magyarország Eb-selejtezőn történt szurkolói rendbontások miatt

Az Európai Labdarúgó Szövetség határozata szerint a következő mérkőzésen a magyar labdarúgó-válogatott részleges stadionlezárás mellett köteles játszani.

Mint írják, legalább egy szektort be kell majd zárni a finnek elleni, november 14-i Eb-selejtezőn a Groupama Arénában, de összesen minimum 2500 férőhellyel kell csökkenteni a nézőteret.

Fotó: Sport24

Az UEFA emellett 30 000 eurós, körülbelül tízmillió forintos büntetéssel sújtotta az MLSZ-t, és kötelezte a szövetséget, hogy 30 napon belül kifizesse a magyar szurkolók által a stadionban okozott károkat.

Az MLSZ elnöksége jövő keddi ülésén határoz arról, hogy fellebbez-e a büntetés ellen, ugyanakkor – ahogy a szervezet honlapja fogalmaz – a tömeges rasszizmus (cigányozás) után a lehető legalacsonyabb büntetéssel, azaz a szektorbezárással szankcionált az UEFA.

A fegyelmi bizottság eredetileg múlt csütörtökre tűzte ki a tárgyalás időpontját,a döntés azért csúszott, mert a feljelentés és az MLSZ beadványa nyomán a románok elleni vádpontok közé beemelték a rasszizmust.

A románokra szintén szektorbezárást és pénzbüntetést rótt ki az UEFA.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik