Foci

Doll megköszönte Dibusznak

A Ferencváros labdarúgócsapata tizenegyesekkel jutott tovább a labdarúgó Magyar Kupa következő körébe. A zöld-fehérek német trénere a kapus teljesítményét emelte ki.

Megszenvedett Kispesten a Ferencváros, amely 0-0-s rendes játékidőt követően a hosszabbításban sem bírt a Budapest Honvéddal, így a tizenegyesekre maradt a döntés. Ott a Fradi játékosai teljesítettek jobban, 3-1-re nyerték meg a szétlövést, így továbbjutottak a kupában.

„Nem mindig a jobb csapat nyer meg egy ilyen kiélezett kupamérkőzést, ezt el kell ismerni. Tudjuk, hogy nem nyújtottunk jó teljesítményt, de nagyon örülünk a továbbjutásnak. Az elmúlt mérkőzések alapján azt gondoltam, jobban futballozunk majd a Honvéd otthonában, mindenesetre keményen hajtottak a fiúk. Le kell törölnünk az izzadtságot, és meg kell köszönnünk Dibusz Dénesnek, hogy ilyen parádés védésekkel hozzásegített minket a sikerhez” – mondta a lefújás után Thomas Doll a fradi.hu-nak.

Videó – A Ferencváros tizenegyesekkel verte a Honvédot:

A DVSC-TEVA meglepetésre kikapott a nyolcaddöntőben a Pécs vendégeként, így a Loki számára véget ért a sorozat. Kondás Elemér érthetően csalódottan értékelt a dvsc.hu-nak.

„Ha egy ilyen gólt megadnak, hogy a játékos kézzel teszi maga elé a labdát, és az érvényes találat, akkor nincs miről beszélni. Ettől függetlenül be kellett volna lőni a helyzeteinket, mert rengeteg volt, míg ellenfelünk kétszer jött el a kapunkig, abból egy gólt tudott szerezni. Ilyenkor nem egyszerű mit mondani. Úgy gondolom, a csapat jól játszott, de kaptunk egy vitatható gólt, és ezzel sajnos kiestünk.”

A győriek is váratlan vereségbe szaladtak bele, az ETO története során először kapott a Gyirmóttól. Horváth Ferenc, a győriek trénere éles hangot ütött meg a lefújás után:

„Nincsen erre a meccsre magyarázat, nem is akarok magyarázkodni, mert ez nagyon gyenge volt. Mindenkinek önértékelést kell végezni, mert nagyon rossz meccs volt, nagyon rossz egyéni teljesítményekkel” – idézi a szakembert az eto.hu.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének eredményei

Budapest Honvéd-Ferencváros 0-0 – büntetőkkel: 1-3
Gyirmót (II.)-Győri ETO FC 2-0 (1-0)
Csákvár (II.)-Békéscsaba (II.) 2-1 (0-1)
Szolnoki MÁV-Stadler Rail (II.) – MTK Budapest 2-1 (0-1)
PMFC-Matias – DVSC-TEVA 1-0 (0-0)
Ajka (II.)-Újpest FC 1-1 (0-0) – hosszabbítás és büntetők után 3-5
Kisvárda (III.)-Vác FC (III.) 4-0 (0-0)
Videoton FC-Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik