Foci

Véber távozik Pécsről

Véber György 12 forduló alatt tíz pontot szorgoskodott össze új csapatánál, ami nem volt elegendő. Véber távozása után az ideiglenes vezetőedző Kulcsár Árpád lesz.

Hétfőn délelőtt a PMFC ügyvezetője, Győri János és a tréner a baranyaiak klubházában találkozott egymással. A megbeszélés témája a pécsiek idei szezonban mutatott szereplése volt. A találkozó végén a felek közös megegyezéssel szerződést bontottak, így már nem Véber György a PMFC-MATIAS vezetőedzője.

 Fotó: MTI

Őszintén sajnálom, hogy így alakult! A szezon előtt abban bíztunk, hogy a PMFC-MATIAS ismét meghatározó csapata, üde színfoltja lesz az NBI-nek. Véber György korábbi együtteseinek játékstílusából arra következtettünk, hogy az ő irányításával azon az úton tudunk majd tovább haladni, amelyen tavaly elindultunk. Látványos, szórakoztató és nem utolsó sorban eredményes focira számítottunk, de valamiért nem ezt láttuk viszont. Hogy ez miért történt, annak felderítése hosszabb elemzést kíván, viszont a csapat már olyan helyzetbe sodródott, hogy mindenképp lépnünk kellett. A Véber Györggyel tartott megbeszélés után úgy döntöttünk, hogy közös megegyezéssel felbontjuk a szerződését” – nyilatkozta a klub honlapjának Győri János. 

Véber György irányítása alatt a PMFC 12 forduló alatt két győzelmet, négy döntetlent és hat vereséget tud felmutatni az OTP Bank Ligában, amivel a 13. helyen tanyázik a csapat. 

Az utód kinevezéséig a pécsiek másodedzője, Kulcsár Árpád irányítja a csapatot.

Edzőváltások a labdarúgó OTP Bank Liga 2014/2015-ös idényében:

Szeptember 4.: Lombard Pápa Termál FC, Mátyus János helyett Kovács László
Október 6.: Budapest Honvéd, Pietro Vierchowod helyett ideiglenesen Jasper Adrianus de Muijnck és Simon Miklós
Október 20.: Nyíregyháza Spartacus, Csábi József helyett Mátyus János
Október 21.: Szombathelyi Haladás, Artner Tamás helyett Szentes Lázár
Október 26.: Budapest Honvéd, az ideiglenesen kinevezett Jasper Adrianus de Muijnck és Simon Miklós helyett Csábi József
Október 27.: PMFC-Matias, Véber György helyett ideiglenesen Kulcsár Árpád

Ajánlott videó

Olvasói sztorik