Foci

Egy gólra a fantasztikus rekordtól a magyar csatár

Kovács Péter, a norvég Strömsgodset magyar csatára már 74 gólnál jár csapatában, ezzel az ország történetének holtversenyben legeredményesebb külföldi játékosává vált.

A norvég élvonalban eddig a svéd Daniel Nannskog egyedül tartotta a csúcsot 74 találattal, most viszont már csak egyetlen gól választja el a 36 éves Kovács Pétert attól, hogy a liga minden idők legjobb idegenlégiósa legyen.

A csatár ugyanis legutóbbi meccsén csak a 75. percben kapott lehetőséget edzőjétől, ám negyedóra is elég volt neki arra, hogy duplázzon, ezzel pedig megszerezte 73. és 74. gólját is a Tippeligaenben. vagyis beállította az eddigi rekordot.

 Fotó: MTI

“Vicces történelmi tettet végrehajtani. Ez egy fontos mérföldkő számomra” – mondta Kovács a norvég dt.no-nak. “74 gólt elérni komoly teljesítmény. Remélem, hogy ez a rekord sokáig fentmarad. Nagyon vártam, hogy játszhassak, vicces, hogy 15 perc alatt kétszer is be tudtam venni a kaput” – tette hozzá Kovács, aki az utóbbi időben már csak kiegészítőember a Strömsgodsetben.

A csapat egyébként két fordulóval a szezon vége előtt a negyedik, EL-selejtezőt érő helyen áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik