Foci

Luis Enrique: “Nem ilyen meccsre számítottam”

A Real Madrid 3-1-re legyőzte szombaton a Barcelonát a spanyol bajnokság kilencedik fordulójában. A találkozót követően az edzők értékeltek.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid szakvezetője győztesként ülhetett le a meccs utáni sajtótájékoztatóra, ahol büszkén nyilatkozott játékosai teljesítményéről.

“Nem roppantunk össze a korán bekapott góltól. Hátrányban is a saját játékunkat játszottuk. Marcelo pazar megindulását követően büntetőhöz jutottunk, majd a második félidőben megfordítottuk a meccset, mert nagyon akartuk a három pontot” – vélekedett az olasz szakember, majd hozzátette, nem lepte meg őt, hogy Suárez a kezdőben kapott helyet a Barcában.

“Semmi nem változott a taktikánkban azzal, hogy Suárez a pályán volt, hiszen ő is csak egy játékos. Benzema bombaformában futballozott, mint ahogy az egész csapatom. Fontos győzelmet arattunk egy erős gárda ellen. A célunk az volt, hogy csökkentsük hátrányunkat a bajnoki tabellán, és ez sikerült” – fejezte be Ancelotti.

Fotó: Europress fotóügynökség

Luis Enrique, a katalánok trénere szerint tanítványai nagyon gyengén védekeztek, ez vezetett a Real győzelméhez.

“Kiválóan kezdtük az összecsapást, de ezt követően átadtuk nekik a teret, és ez hiba volt. Meglőhettük volna második gólunkat is, amivel hatalmas előnybe kerültünk volna. A térfélcserét követően megbüntettek minket a fontos szituációkban” – olvasható a gránátvörös-kékek edzőjének nyilatkozata a L’Équipe-en.

“Nem ilyen meccsre számítottam. Nem olyan mérkőzésre, melyen a védelmünk könnyen átjátszható. Ki kell javítanunk a hibákat, mert megfizettük az árát hibáinknak. Suárez jól teljesített, azért cseréltem le, mert ilyen hosszú kihagyást követően nehéz végigjátszani 90 percet” – zárta Enrique.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik