Foci

Csoportmásodik az U17-es válogatott

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott 2-1-re kikapott Horvátországtól. Az együttes a második lett a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező tornán.

Mivel Belvon Attila fiai korábban Izraelt és Kazahsztán is legyőzték, így biztossá vált, hogy az U17-es válogatott ott lesz az elitkörben. Vasárnap így „csak” a csoportelsőség volt a tét, a mérkőzésen pedig a horvátok szereztek vezetést, azonban még a szünet előtt egyenlítettünk Tömösvári Bálint révén.

Az mlsz.hu tudósításából kiderül, hogy a második félidőben a magyar csapat játszott veszélyesebben, újabb gólt azonban a horvátok szereztek, 1-2 lett a végeredmény. A magyar válogatott a második helyen zárta a hazai rendezésű selejtezőtornát.


Fotó: mlsz.hu

„Kiegyenlített meccset játszottunk a horvátokkal, szégyenkezni valónk nincs a teljesítményünk miatt. A meccs egyes periódusaiban az ellenfél fölé nőttünk, jó helyen szereztünk labdákat, ziccereket alakítottunk ki. Ez a csapatunk igazi arca, megvoltak a labdajáratások, az oldalforgatások, amelyekből jól tudtunk építkezni, megbontani az ellenfél védelmét. A támadójátékunk kapcsán van hiányérzetem, az ellenfél kapuja előtt hatékonyabban kellett volna futballozunk. Játékban viszont bizonyítottuk, hogy nem véletlenül jutottunk tovább a csoportból” – értékelte a meccset Belvon Attila a szövetség honlapjának.

Eredmény – U17-es válogatott mérkőzés

Magyarország – Horvátország 1-2 (1-1)
A magyar csapat gólszerzője: Tömösvári (36.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik