Foci

Újpestet már elérte a szurkolói bojkott

A magyar labdarúgó élvonal aktuális fordulójának nyitómeccsére a megszokottnál jóval kevesebben látogattak ki.

Megoszlanak a vélemények arról, mennyien is voltak pontosan pénteken az Újpest-Nyíregyháza mérkőzésen a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában: a csakfoci.hu szerint 500-an, a Blikk szerint 600-an, az nb1.hu szerint 1000-en, míg az MTI szerint 2000-en. Az ugyanakkor biztos, hogy a kapu mögötti, ultráknak fenntartott rész üresen tátongott és nem véletlenül.

A Blikk cikke szerint pénteken este az újpesti szimpatizánsok egy maroknyi, mintegy százfős csoportja a IV. kerületi Szent István téren, rendőri felügyelet mellett, kivetítőn nézte meg csapatuk 3-2-es győzelmét. A bulvárlap cikke szerint volt némi petárdázás és biztató rigmusok is elhangzottak, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és annak elnöke, Csányi Sándor kapott hideget-meleget.

A magyar élvonalbeli labdarúgócsapatok ultrái a hétvégére bojkottot hirdettek. Közleményben tudatták, hogy „a magyar labdarúgásban tapasztalható több évtizedes hanyatlás, a valós problémákkal való szembenézés helyetti örökös kifogáskeresés” arra sarkallta őket, hogy közös figyelemfelkeltő akciót szervezzenek.

A magyar szurkolótáborok közös tüntetése vasárnap 15 órakor lesz a Parlament előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik