Foci

Korábbi holland kapitány ülhet a román kispadra

Bert van Marwijk töltheti be a román labdarúgó-válogatottnál megüresedő szövetségi kapitányi posztot.

Mint ismert, Victor Piturca már távozott a román nemzeti együttes éléről és Szaúd-Arábiába szerződött. A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) nem esett kétségbe, gyorsan megtalálta az utódját, ám a Shakthar Donyeck vezetői végül nem mentek bele abba, hogy Mircea Lucescu a klubfeladatai mellett párhuzamosan a román is dolgozzon.

A jelek szerint az FRF-nek volt B terve, mivel a holland sajtóban máris bedobták Bert van Marwijk nevét, aki nem is tagadta, hogy megekersték.


Bert van Marwijk román kapitány lehet
Fotó: Europress Fotóügynökség 

„Igen, igaz, hogy megkeresett a román szövetség. Annyira friss a dolog, hogy még nem mondanék semmit, most nyugalomra van szükségem, hogy átgondoljam a dolgokat” – mondta a De Telegraafnak van Marwijk.

A 62 esztendős van Marwijk korábban dolgozott a Feyenoordnál, a Borussia Dortmundnál, a holland válogatottnál és a Hamburgnál is.

A magyarokkal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő Románia legközelebb november 14-én lép pályára az eddig hibátlan Észak-Írország ellen. A szövetség addig le szeretné zárni a kapitánykérdést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik