Foci

0-3-ról állt fel a Diósgyőr, fordított a Pápa

A Diósgyőr közel 80 percig emberhátrányban futballozva, háromgólos hátrányból egyenlítve mentett pontot a vendég Dunaújváros ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján.

A DVTK negyedórát követően emberhátrányba került, ugyanis az utolsó emberként szabálytalankodó Alvest kiállította a játékvezető, a büntetőt pedig Böőr értékesítette. A Diósgyőrt sokkolta ez a kezdés, ezt ki is használták a vendégek, és két pontrúgást követően ismét betaláltak, amivel úgy tűnt, eldöntötték a három pont sorsát.

Szivics Tomiszláv együttese nem adta fel, és néhány perccel a fordulást követően szépített, majd a játékrész közepére egy gólra csökkentette hátrányát és újra nyílttá tette az összecsapást. A hazaiak mindent egy lapra feltéve rohamoztak és ennek a 90. percben a csereként beállt Marjanovic góljával meg is lett az eredménye.

Fotó: MTI

A szintén 18 órakor kezdődő Pécs-Pápa mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, több helyzetet dolgoztak ki riválisuknál, akiket egy ízben csak a kapufa mentett meg a góltól, de aztán egy szerencsés, megpattanó lövéssel végül vezetéshez jutottak a mecsekaljaiak.

A folytatás azonnal vendéggóllal kezdődött, a pápaiak hét gól nélküli bajnoki mérkőzést követően találtak ismét az ellenfél kapujába. Ezt követően továbbra is a Pécs játszott fölényben, de a kapufa megint kisegítette a bakonyi csapatot, amely a hosszabbításban váratlanul a három pontot érő gólt is megszerezte.

Eredmények – OTP Bank Liga, 12. forduló:

Diósgyőri VTK-Dunaújváros Pase 3-3 (0-3)
Miskolc, 3170 néző, v.: Andó-Szabó
  
Diósgyőr: 
Antal – Okuka, Alves, Debreceni, Husić – Barczi, Kádár, Bognár I. (Elek, a szünetben) – Bacsa (Marjanovic, 82.), Grumić, Takács T. (Gosztonyi, a szünetben)

Dunaújváros: Nagy G. – Villám, Farkas V., Lázár Zs. (Szalai T., 87.), Csehi – Petneházi, Böőr (Jakab, 74.), Sárközi, Nikházi, Zsótér – Orosz

gólszerzők: Bacsa (47.), Grumic (63.), Marjanovic (90.), illetve Böőr (16., 25., az elsőt 11-esből), Nikházi (23.)

kiállítva: Alves (14.)

sárga lap: Husic (15.), Debreceni (66.), illetve Sárközi (68.), Nikházi (70.)

PMFC-Matias – Lombard Pápa Termál FC 1-2 (1-0)
Pécs, 300 néző, v.: Iványi
   
PMFC-Matias:
Poleksic – Nagy J., Balogh B.,  Romic, Mohl – Kővári, Horváth A., Szatmári L. (Rácz F., 75.), Márkvárt, Heffler N. (Wittrédi, 63.) – Frőhlich (Frank, 63.)
 
Lombard Pápa Termál FC:
Szűcs L – Tóth G., Csizmadia, Bogunovic, Frizoni – Florean (Nagy T., 58.), Csilus, Zulevs (Coroian, 86.), Sluka – Popin (Benkő, 74.), Kenesei

gólszerzők: Márkvárt (35.), illetve Zulevs (47.), Coroian (91.)

sárga lap: Horváth A. (70.), Balogh B. (71.), Kővári (73.), illetve Zulevs (25.), Bogunovic (30.), Tóth G. (82.), Nagy T. (92.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik