Foci

Ez lenne minden idők legjobb El Clásicója

A Di Stefano-Cristiano Ronaldo vezette támadások, vajon megtörnének a Koeman-Puyol belső tengelyen? Egy külföldi lap összeszedte a valaha volt legjobb játékosokat a két csapat történelméből. 

A goal.com spanyol nyelvű kiadása azt a kérdést tette fel olvasóinak, hogy szerintük kik a valaha volt legjobb játékosai a Real Madridnak, illetve a Barcelonának. Az olvasók szerint a Realnál inkább a csatársorban voltak kiemelkedő alakok, míg Barcelonánál a középpályán kell keresni őket.

Szívünknek fájó lehet, hogy Puskás Ferenc és Kubala László nem kapott helyet ebben a listában, ám többek között a brazil gólvágó, Ronaldo sem került be.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Az idei első El Clásicot szombaton 18 órától rendezik meg. A Barcelona eddig négy ponttal gyűjtött többet, mint a Real Madrid.

Az örökmérleget tekintve ez lesz a 261. összecsapásuk és egyelőre a katalánok állnak jobban, hiszen 107-szer diadalmaskodtak 58 döntetlen és 95 Real-siker mellett.

A két klub álomtizenegye az olvasók szerint

Real Madrid: Iker Casillas – Chendo, Sergio Ramos, Fernando Hierro, Roberto Carlos –Pirri. Zinedine Zidane – Alfredo Di Stefano, Francisco Gento, Cristiano Ronaldo, Raul

Barcelona: Victor Valdes – Dani Alves, Ronald Koeman, Carles Puyol, Joan Segarra – Johan Neeskens, Xavi, Johan Cruyff, Ronaldinho, Andres Iniesta – Lionel Messi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik