Foci

Történelmi BL-nap lehet a mai

A játéknap legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója minden bizonnyal a Real Madrid liverpooli vendégjátéka. A legnagyobb feszülés azonban Isztambulban van.

A Liverpool játéka meglehetősen hullámzó az utóbbi időszakban. A Premier League-ben nyolc meccsen mindössze 13 pontot gyűjtött, míg a BL-ben bázeli veresége után csak a harmadik helyen áll csoportjában, a csapaton belül Balotalli személye és játéka szokásos módon megosztja az öltözőt, így nem is csoda, hogy Rodgers edzőnek többen is tanácsot adnak a csapat összeállítást illetően.

Jamie Carragher, aki ugyan már nem tagja az öltözőnek, ellenben helyi ikon, egyenesen azt mondja, ki kell tenni a csapatból Mario Balotellit, mert keveset fut, nincs hasznára, márpedig a Real Madriddal szemben luxus egy ilyen játékos szerepeltetése.

 Carlo Ancelottinak még fotózkodni is volt ideje és kedve a legendás liverpooli játékoskijáróban
Forrás: facebook.com

A madridiaknál ezzel szemben nyugalom van, hetek óta imponálóan menetelnek, a Primera Divisiónban a rossz kezdés után sorra látványos játékkal nyerik meccseiket, s a BL-ben is hozták az első két “kötelezőt”. Ha ehhez extra motivációként hozzávesszük, hogy Cristiano Ronaldo szerda  este is főszereplővé válhat, ha két gólt szerez és ezzel előbb beéri, majd elhagyja Raúl 71 gólos BL-csúcsát – jelenleg 70-nél jár, míg Messi 69-nél -, akkor az est csúcsmeccsére mi vendégsikert tippelünk.

Az angolok csak a statisztikában és a közönségükben bízhatnak. A két csapat legutóbbi három összecsapását egyaránt a Liverpool nyerte meg és mint tudjuk a szurkolók “soha nem hagyják őket egyedül”.

“Az mindenképpen jó a számunkra, hogy hazai pályán játszhatunk. Nagyszerű közönségünk van, amely a csapat teljesítményét is megdobja” – szólt Rodgers vezetőedzője kincstári optimizmusa.

A nap másik várt mérkőzésére lapértesülések szerint mintegy 3000 dortmundi szurkoló utazott el Isztambulba. Bátrak. Nyilván őket sem kellett félteni, amikor szerda hajnalban összetűzésbe kerültek a helyi vagányokkal. Állítólag a Galata-drukkerek a város több pontján bunyót kezdeményeztek a németekkel. Hogy az esti meccsig megnyugszanak-e az kérdéses…

Bajnokok Ligája szerdai program:

A csoport:
Atlético Madrid (spanyol)-Malmö (svéd) 20.45
Olimpiakosz (görög)-Juventus (olasz) 20.45
A csoport állása: 1. Juventus 3 (2-1), 2. Atlético Madrid 3 (3-3), 3. Malmö 3 (2-2), 4. Olimpiakosz 3 (3-4)

B csoport: 
Ludogorec (bolgár)-FC Basel (svájci) 20.45
FC Liverpool (angol)-Real Madrid (spanyol) 20.45
A csoport állása: 1. Real Madrid 6 pont, 2. FC Liverpool 3 (2-2), 3. FC Basel 3 (2-5), 4. Ludogorec 0

C csoport:
Bayer Leverkusen (német)-Zenit (orosz) 20.45 
AS Monaco (francia)-Benfica (portugál) 20.45
A csoport állása: 1. Zenit 4 pont (2-0), 2. AS Monaco 4 (1-0), 3. Bayer Leverkusen 3, 4. Benfica 0

D csoport:
Anderlecht (belga)-Arsenal (angol) 20.45
Galatasaray (török)-Borussia Dortmund (német) 20.45
A csoport állása: 1. Borussia Dortmund 6 pont, 2. Arsenal 3, 3. Galatasaray 1 (2-5), 4. Anderlecht 1 (1-4)

 

   

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik