Foci

Mától Berlinben oktatják a magyar labdarúgóedzőket

Az utánpótlásképzés több területéről kiválasztott szakemberek a Magyar Labdarúgó Szövetség szervezésében utaznak el a német fővárosba. Cél a modern módszerek tanulmányozása.

A berlini látogatást Dárdai Pál szövetségi kapitány, Szalai László, az edzőképzési intézet igazgatója, az U21-es és az U20-as válogatottak szövetségi edzője és Kiss Baranyi Sándor, az OTP Bank Bozsik Egyesületi Program vezetője készítették elő.

A négy nap alatt a magyar edzők a Hertha BSC akadémistáinak edzéseit tanulmányozzák
Forrás: herthabsc.de 

A négy nap alatt a Hertha BSC akadémiájának szervezeti bemutatásánál Benjamin Weber, akadémiai vezető lesz a magyar szakmai csoport segítségére, míg a Hertha BSC tehetséggondozásáról Frank Vogel szakmai vezető beszél majd. Az edzéslátogatások mellett az utolsó nap a küldöttség megtekinti az U19-es csapat és a felnőttek Bundesliga mérkőzésén a Hertha BSC és a HSV párharcát is.

Az mlsz.hu-n az olvasható, hogy a 30 főnyi pro-licences hallgatókból, kiemelt akadémiák képviselőiből, valamint az MLSZ szakembereiből álló  küldöttség hazatérése után hasznos szakmai tapasztalatokkal és új tudásanyaggal felvértezve fogja beépíteni a mindennapok munkafolyamatába a német utánpótlásnevelő-rendszer egyes elemeit.

Úgy legyen. Az már fél siker, ha az edzők kis csoportja kezdi felismerni, hogy valamit nagyon nem tudunk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik