Foci

A 89. perc után fordított az Arsenal, élre ugrott a Leverkusen

Az Ágyúsok fantasztikus hajrát produkálva 2-1-re nyertek az Anderlecht otthonában a Bajnokok Ligája D csoportjában. A Leverkusen hazai pályán verte a Zenitet, így már első helyen áll a C csoportban.

A D jelű négyesben a legnagyobb favorit Dortmund Törökországban, a Galatasaray vendégeként lépett pályára, és egy félidő alatt elintézte a házigazdát. 

A sárga-feketék bő negyed óra elteltével már kétgólos előnyre tettek szert Aubameyang duplájának köszönhetően, majd Reus is beköszönt, így már 0-3 állt az eredményjelzőn a szünetben. A Galata nem tudott kijönni a gödörből, ráadásul a hajrában Ramos is eredményes volt, gála lett a vége.

Az Arsenal két meccs után három ponttal a csoport második helyét foglalta el, és a belga Anderlecht otthonában vendégszerepelt. 

Fotó: Europress fotóügynökség

Arséne Wenger fiai a félidei gól nélküli döntetlent követően megpróbáltak nagyobb fokozatba kapcsolni, ám a hazaiak hibátlanul védekeztek, szűk húsz perccel a rendes játékidő vége előtt pedig egy tetszetős akció végén megszerezték a vezetést is.

Úgy látszott, nulla ponttal utazhatnak haza az észak-londoniak, de Gibbs a 89. percben egy beadást követően egalizált, majd szűk két perccel később Podolski közelről talált a hazai kapuba, ezzel megfordítva csapatának a meccset.

A C csoportban az eddig pont nélkül álló Benfica a Monacóhoz utazott a szerdai játéknapon. A tét mindkét fél számára nagy volt, hisz a kvartett igen szoros, csak egy-két egység választotta el a forduló előtt a csapatokat egymástól.

Helyzetekben nem volt hiány a rangadón, azonban a hercegségiek és a vendég együttes is rendre elhibázta helyzeteit, s pontosztozkodás lett a vége.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A másik mérkőzésen a Leverkusen az orosz riválist, a Zenit Szentpétervárt látta vendégül. A mérkőzést megelőzően a németeknek három, míg a Zenitnek négy pontja volt a négyesben.

Az első játékrészben nem született gól, bármennyire is próbálkoztak a csapatok, a másodikban azonban a vendéglátónak sikerült feltörnie az oroszok védelmét. Bő fél órával a rendes játékidő vége előtt Donati, majd pár perccel később Papadopoulos volt eredményes, ezzel pedig el is dőlt a három pont sorsa.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör:

C csoport:

Bayer Leverkusen (német)–Zenit (orosz) 2–0
Gólszerzők: Donati 58., Papadopulosz 63.

Monaco (francia)–Benfica (portugál) 0–0

D csoport:

Anderlecht–Arsenal 1–2
Gólszerzők: Najar 71., ill. Gibbs 89., Podolski 91.

Galatasaray–Borussia Dortmund 0–4
Gólszerzők: P. Aubameyang 6., 18., Reus 41., A. Ramos 83.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik