Foci

Történelmet írt a Donyeck a BL-ben

Az ukrán labdarúgócsapat az első félidőben hat gólt lőve győzte le idegenben a BATE Boriszov együttesét. Luiz Adriano egymaga öt találatot szerzett. A Chelsea 6-0-ra ütötte ki a Maribort.

A G csoportban a Chelsea elsőszámú csatára, a combsérüléssel bajlódó Diego Costa nélkül fogadta a Maribort, azonban így is korán vezetést szerzett, a spanyol helyére betett Rémy volt eredményes a 13. percben. A francia csatárt ugyanakkor nem sokkal később sérülés miatt le kellett cserélni, a helyére beszálló Didier Drogba pedig büntetőből duplázta meg övéi előnyét. Sőt, ezzel még nem ért véget a londoni gálaelőadás, Terry egy gyors kontra végén talált be közelről a 31. percben. A Chelsea a második felvonásban is lőtt hármat, a Maribor pedig kihagyott egy tizenegyest, a vége 6-0 lett.

A csoport másik mérkőzése fordulatosabb volt. A Sporting szerzett vezetést Gelsenkirchenben, azonban a portugálok tíz emberre fogyatkoztak még az első félidőben, a Schalke pedig fordított és elhúzott 3-1-re. Innen kapaszkodtak vissza a vendégek, de mégsem szereztek pontot, Choupo-Moting a 93. percben, büntetőből nyerte meg a meccset a németeknek.


Luiz Adriano volt az este hőse
Fotó: Europress Fotóügynökség 

A H csoportban mindeközben olyat láttunk, amit korábban még nem: a Shakthar Donyeck az első félidőben hat gólt rámolt be a hazai környezetben játszó BATE kapujába, márpedig erre korábban nem volt példa a sorozatban – Luiz Adriano négyet vállalt magára. Az ukránok végül 7-0-ra nyertek, Luiz Adriano a második játékos a Bajnokok Ligája történetében – Lionel Messi után –, aki ötször volt eredményes egy meccsen, mivel a második félidőben is betalált.

A Porto a második győzelmét szerezte meg, a portugálok hazai környezetben győzték le 2-1-re az Athletic Bilbaót, amely továbbra is nyeretlen.

Nem a Donyeck az egyetlen csapat, amely kedden este hét gólt szerzett, a Bayern München pontosan ennyit lőtt az AS Roma vendégeként. Az FC Barcelona az Ajaxot győzte le. Az E és az F csoport történéseiről ide kattintva olvashat többet.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 3. forduló

G csoport:

Chelsea – Maribor 6-0 (3-0)
Gólszerzők: Rémy (13.), Drogba (24. – 11-esből), Terry (31.), Viler (54. – öngól), Hazard (77., 90. – 11-esből) 

Schalke – Sporting 4-3 (1-1)
Gólszerzők: Obasi (34.), Huntelaar (51.), Höwedes (60.), Choupo-Moting (90+3. – 11-esből) illetve Nani (16.), Silva (64. – 11-esből, 78.)
Piros lap: Mauricio (31.) 

H csoport:

BATE Boriszov – Shakthar Donyeck 0-7 (0-6)
Gólszerzők: Alex (11.), Adriano (28., 36., 40., 44., 82. – 11-esből), Douglas (36.) 

FC Porto – Athletic Bilbao 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Herrera (45.), Quaresma (75.) illetve Fernandez (58.) 

Videó – A Donyeck kiütéses győzelme:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik