Foci

Szentes Lázár mellett döntött a Haladás

A kedden menesztett Artner Tamás helyét Szentes Lázár veszi át a Haladás kispadján.

A korábbi trénert, Artner Tamást a Haladás kedden menesztette. A szombathelyiek honlapja már délután tudni vélte, hogy vélhetően Szentest, vagy a korábbi szövetségi kapitányt, Egervári Sándort nevezik meg utódként. Egervári aztán nemet mondott a felkérésre, a klub pedig este, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Szentes Lázár érkezik. A tréner éppen korábbi klubja, a Győr ellen debütál ismét a Haladás élén.

“Engem minden meccs motivál, de azért a Győr mást jelent számomra, mint a többi csapat” – nyilatkozta, hozzátéve, mindent megtesz azért, hogy a Haladást sikerre vezesse.

 Fotó: MTI

Illés Béla sportigazgató, kisebbségi tulajdonos kiemelte: sokat beszélgettek Szentessel az elképzelésekről és hamar sikerült megállapodniuk. Hozzátette: tisztában vannak az edző tudásával, képességeivel, így biztosak benne, hogy segíteni tud a Haladásnak.

Szentes Lázár labdarúgóként hatszor szerepelt a magyar válogatottban és három gólt szerzett. Edzőként több NB I-es alakulatnál tevékenykedett, legutóbb a Diósgyőrt dirigálta, ám Miskolcról távoznia kellett.

A tréner korábban már edzette a Haladást, 2001 és 2002 között, ám a Magyar Kupában szerzett ezüstérem mellett a klub búcsúzott az első osztálytól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik