Foci

Óriástüntetésre és bojkottra hívnak a focidrukkerek

A célpont az MLSZ. Minden NB I.-es meccset bojkottálnának. Legalábbis az ultrák, s akik hozzájuk csapódnak, s velük közösséget vállalnak.

Egyelőre még a fű alatt, a Facebookon és különböző kommenteken hívja a szimpatizánsokat Budapestre, október 26-ára a futballszurkolók néhány csoportja.

Mi erre a Debrecen egyik Facebook-bejegyzése alatt leltünk rá, hiába, nem vagyunk otthon a B-közepek által szervezett mókákban. 

A Loki posztja arra hívta fel a figyelmet, hogy már kaphatók a Ferencváros elleni bajnokira a jegyek, az a meccs vasárnap lesz. Mit tenne ilyenkor egy épeszű és elhivatott Loki-drukker? Naná, hogy kimenne a hazánk elviekben legnagyobb szurkolótáborával rendelkező és elviekben legnépszerűbb csapata elleni bajnokira.

Meccs a Fradi ellen, egy gyönyörű stadionban, a Videoton elleni idegenbeli bravúros siker után. Kell ennél több? Mi már nem nagyon tudunk kiigazodni a magyar szurkolók egy csoportján. Az egyik kedvelt komment a bejegyzés alatt:

“Nincs kártyám így nem tudok jegyet venni. ja meg szurkolói bojkott miatt se mennénk. :(“

Szóval így állunk. Kérdés: minek a szomorúságot jelző szmájli a bejegyzés végére, ha a srác annyira pörög a bojkott miatt? Ekkor tudatosult bennünk, hogy valóban tüntetés lesz vasárnap, s tényleg komolyan gondolják.

Több bejegyzést is elleptek az erre felhívó gondolatok. Nézzük, mi olvasható az egyik szélsőjobboldali portálon a tüntivel kapcsolatban:

“A hazai labdarúgó stadionok elnéptelenedése, a magyar labdarúgásban tapasztalható több évtizedes hanyatlás, a valós problémákkal való szembenézés helyetti örökös kifogáskeresés arra sarkallt minket, hogy közös figyelemfelkeltő akciót szervezzünk!

17 hazai labdarúgó tábor 2014. október 26­án egy közös tüntetésen fogja felhívni a figyelmet a labdarúgásunk helyzetére. Azért választottuk az október 26­i időpontot, mert nem akartuk, hogy a pártok választási céljaikra használhassák a tüntetésünket, illetve a Románia elleni mérkőzés előtt sem szerettük volna hangulatot gerjeszteni, mert ott a győzelem a legfontosabb.”



A szurkolók az MLSZ ellen tüntetnek vasárnap

Fotó: MTI 

Aztán még írnak ilyet is:

“A tüntetés hétvégéjén az NB1-­es meccsek teljes bojkottjára is szeretnénk felkérni minden hazai futballbarátot, aki szeretne újra élvezhető, nemzetközileg is elfogadható eredményeket elérő focit

Tudjuk, hogy savanyú, meg szar, de a miénk, de akkor is a miénk lenne, ha kicsit jobb és élvezhetőbb lenne! Nem tudjuk elhinni, hogy akik még a jelenlegi állapotok mellett is kijárnak a mérkőzésekre, azok nem szeretnék, hogy jobb legyen a focink. Ha előrelépést akarnak, ahhoz előbb szembe kell nézni a problémákkal. A problémákra pedig fel kell hívnunk a figyelmet!

Együtt! Csak együtt, oldallelátós a kanyarban ülővel, fiatal az öreggel,szkennelt a szkenneletlennel, ultra és nem ultra összefogva, és nem megosztva tudja megmutatni, hogy elegünk van – Vági Mártont idézve ­ a magyar labdarúgás 25 éve zajló széthordásából!”

Ha én Loki-drukker lennék, egészen biztosan a Fradi elleni bajnokit választanám. Ha Fradi-drukker lennék, akkor is. 

A többieknek meg egészségükre! 

(Csak halkan kérdezzük: mégis mi a bánatot tudnának/fognak elérni az utcán, az MLSZ-t fröcsögve, meg buzizva abban a tekintetben, hogy színvonalasabb legyen egy bajnoki? S még egy kérdés: aki azt énekli – ha éppen kimegy a meccsre -, hogy “meghalna a csapatért”, az miért nem képes egy nyamvadt szurkolói kártyát igényelni? Mi a rejtegetni vagy félnivalója? Ha erre az utóbbi kérdésre értelmes válasz adódik, érthetővé válik a tüntetés. Egyébként nem.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik