Foci

Carrillo: “Nem Nikolics kiesése volt a döntő”

Az 1-2-re végződő Videoton-Debrecen összecsapást követően az edzők értékelték a látottakat.

A fehérvári együttes első tíz meccsét kivétel nélkül megnyerte az NB I. 2014/15-ös kiírásában, a Loki ellen azonban már nem sikerült egyetlen pontot sem begyűjteniük.

“Nagyon jól és fegyelmezetten védekeztünk egy nagyon jó csapat ellen, és támadásban is megvoltak a lehetőségeink, de a foci az ilyen, van, amikor sokkal több helyzeted van az ellenfélnél, mégsem tudsz nyerni. Ma szinte minden ellenünk dolgozott” – nyilatkozott a meccs után Joan Carrillo, a Vidi trénere.

 Fotó: vidi.hu

Hozzátette, hiányzott Nikolics az együttesből, de nem ezen múlt a találkozó végkimenetele.

“Sajnos Nikolicsot ma nélkülöznünk kellett egy vírusos fertőzés miatt, magas volt a láza, de van másik csatárunk, Feczesin Róbert személyében, aki szintén egy nagyon jó játékos, bár más erényekkel bír, mint Nikó. Ugyanúgy bízom benne is, és szerintem helyt is áll a mai napon, nem Nikó kiesése volt a döntő, de nehéz szituációt szült. A Debrecen egy nagyon jó együttes, akik jól felkészültek a mai találkozóra, betömörültek, remekül védekeztek és vártak a megfelelő lehetőségre. Három helyzetükből kettőt értékesítettek, amit minden csapatnak nehéz véghezvinni, még a Barcelonának vagy a Real Madridnak is” – fejezte be a portugál szakember.

 Fotó: MTI

Kondás Elemér, a Debrecen szakvezetője természetesen boldogan értékelt a lefújást követően.

“Nagyon fontos volt a Honvéd elleni győzelem, majd a két Ligakupa-siker, de ez volt a legfontosabb. Ez tud olyan lökést adni a csapatnak, hogy kint legyen a gödörből. Nem volt szabad nagy területet adni a Videoton támadásainak és gyors embereinek, ez nagyon jól sikerült is. Ráadásul két gyors akcióból be is találtunk, ez is nagyon fontos volt” – kezdte Kondás.

“A következő héten a Ferencváros érkezik hozzánk, megint egy rangadó jön, ez a meccs remélhetőleg kellett ahhoz, hogy hazai pályán, szép számú közönség előtt játsszunk egy jó meccset a Fradival. A mi helyzetünkben most minden győzelem fontos, ez is az volt. Akadt a meccsnek olyan időszaka, amikor küzdeni kellett, de megtették a srácok. Kulcsárt természetesen meg kell dicsérni a két gólja miatt, de összességében az egész gárda jól teljesített.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik