Foci

Két hónapja nem lőtt gólt a Pápa az NB I-ben

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában a Lombard Pápa egy pontot otthon tudott tartani a Diósgyőri VTK ellen.

A mérkőzés előtt egyértelműen a miskolciak számítottak esélyesnek, elég csak a tabellára nézni: a piros-fehérek a harmadik helyen álltak, a Lombard pedig a 13. volt, idén mindössze két nyert meccsel.

A meccsen azonban ez a különbség nem látszott, egyenrangú felek csatáját hozta a 90 perc. A kezdés után a pápaiak játszottak jobban, ám a Diósgyőr jó védekezésének köszönhetően nem kapott gólt, igaz, a vendégek lőni sem tudtak.

 Fotó: MTI/Archív

A fordulás után sem változott a kép, mezőnyben folyt a játék, sok pontatlan passzol és rossz megoldással, így végül maradt a gólnélküli döntetlen, bár a hosszabbításban a Pápa eldönthette volna a meccset, de Frizoni rossz passzát Király nem tudta az üres kapuba passzolni.

Ezzel az iksszel a Lombard Pápa maradt a 13, a Diósgyőr pedig a harmadik, ám a piros-fehérek egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

A pápaiak két hónapja nem tudtak gólt szerezni az NB I-ben: augusztus 16-án a Dunaújváros elleni 1-1 alkalmával találtak a hálóba utoljára.

Eredmény – OTP Bank Liga, 11. forduló

Lombard Pápa Termál FC-Diósgyőri VTK 0-0
Pápa, 1000 néző, v.: Vad II.

Sárga lap: Zulevs (78.), illetve Okuka (57.), Gosztonyi (77.)

Pápa: Szűcs – Tóth G., Csizmadia, Bogunovic, Frizoni – Florean (Benkő 67.), Zulevs (Király 88.), Csilus, Sluka – Kenesei (Nagy T. 64.), Popin

Diósgyőr: Antal B. – Okuka, Alves, Kádár, Husic – Bori (Barczi 56.), Egerszegi (Gosztonyi 56.), Elek, Bognár – Griffiths (Bacsa 72.), Grumic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik