Foci

Egy hónap után nyert újra bajnokit a Fradi

A Ferencváros 2-0-ra győzött a Pécs ellen a Groupama Arénában az NB I 11. fordulójában.

A zöld-fehérek legutóbb még szeptember 14-én a Puskás Akadémia ellen tudták begyűjteni mindhárom pontot, így Thomas Doll csapatának különösen fontos volt a szombat esti találkozó.

A fővárosi együttes nekirontott ellenfelének az első percekben, aminek meg is lett az eredménye, hisz még negyed óra sem telt el a meccsből, mikor Nagy Dániel találatával előnybe került a Fradi.

 Fotó: MTI

A vezetés tudatában visszavett a tempóból a házigazda, s bár a Pécs abszolút nem volt veszélyes a Ferencváros kapujára, volt miért izgulnia Bödééknek, hisz a hajráig egy gól volt a különbség a két csapat közt.

A három pont sorsát végül Busai döntötte el szűk tíz perccel a rendes játékidő vége előtt, miután tíz méterről a vendég kapuba tüzelt.

Eredmény – OTP Bank Liga, 11. forduló:

Ferencváros – PMFC-Matias 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, 6023 néző, v.: Kassai
   
Ferencváros: 
Dibusz – Dilaver, Nalepa, Pavlovic, Bönig – Somália, Nagy Dom. (Popov, 87.), Gera, Cukic (Busai, 79.), Nagy Dán. (Ugrai, 73.) – Böde

PMFC-Matias: Poleksic – Nagy J., Balogh B., Romic, Mohl – Kővári, Horváth A. (Gránicz, 81.), Szatmári L., Márkvárt, Wittrédi (Heffler N., a szünetben) – Frőhlich (Manjrekar, 89.)

gólszerzők: Nagy Dom. (11.), Busai (82.)

sárga lap: Cukic (12.), Busai (93.), illetve Márkvárt (12.), Romic (42.), Mohl (57.), Szatmári L. (70.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik