Foci

Villanyfényben verte a Dunaújváros a Halit

Az OTP Bank Liga újonca hazai pályán nyert 1-0-ra a Szombathely ellen a 11. forduló nyitómeccsén.

Az újonc Dunaújváros a szezonban először játszott hazai környezetben, ennek oka az, hogy a bajnokság kezdetén nem volt világítás a stadionban, de októberre sikerült megoldani ezt a problémát. Pénteken azonban már saját stadionjában fogadta a csapat a Szombathelyi Haladást, az alsóházi rangadón pedig a hazaiak kerültek előnybe, Petneházi szabadrúgása után Nikházi lőtt kapásból a szombathelyi kapuba a 28. percben (1-0).

A Haladás erőtlennek bizonyult támadásban, az első valamire való vendég helyzetre egészen az 53. percig kellett várni, Kopunek fejelt mellé. A folytatásban is főleg hazai lehetőségeket jegyezhettünk fel, ha a fiatal Zsótér higgadtabb a 65. minutumban, akkor akár már két góllal is vezethetett volna a PASE.

A 78. percben jegyezhettük fel az újabb szombathelyi lehetőséget, Radó veszélyeztetett szabadrúgásból, Nagy Gergely azonban résen volt. Jakab révén a hazaiak, Fehér lövésével a vendégek riogattak a hajrában, ám az eredmény nem változott, 1-0 lett a vége.

A Dunaújvárosnak ez volt az első győzelme az idényben – nincs már nyeretlen csapat -, a Haladásnak pedig a hetedik veresége. A dunaújvárosi csapat több mint tizenegy év után nyert újra első osztályú futballmérkőzést, 2003. március 12-én a Dunaferr a Békéscsabát győzte le 3-0-ra. A szombathjelyiek sorozatban az ötödik idegenbeli mérkőzésükön nem szereztek gólt.

Eredmény – OTP Bank Liga, 11. forduló

Dunaújváros, 2241 néző, v.: Solymosi

Dunaújváros – Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0)

Dunaújváros: Nagy G. – Villám, Farkas V., Lázár Zs., Csehi T. – Petneházi (Thiago, 73.), Böőr (Jakab, 79.), Zsótér, Nikházi (Józsi, 90.) – Sárközi N., Orosz

Haladás: Rózsa – Schimmer, Fehér Z., Devecseri, Katona M. – Gaál B. (Kopunek, 26.), Jagodics (Jefremov, 76.), Nagy O. (Gyurján, 15.), Iszlai, Radó – Rocchi

Gólszerző: Nikházi (28.)

Sárga lap: Lázár Zs. (44.), illetve Devecseri (45.), Iszlai (51.), Katona (54.), Schimmer (90.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik