Foci

Dzsudzsák: Dárdai a tábornok

A Heti Válasz megszólaltatta a focistát, aki 42 év után rúgott gólt a románoknak.

Dzsudzsák Balázs azt mondja, földöntúli öröm kerítette hatalmába, amikor bement a szabadrúgása, „a zsúfolásig telt magyar szektorban hatalmas volt az ünneplés: a szurkolók húsz órát vonatoztak”, hogy a helyszínen bíztassák őket. Ezt az interjúban megköszöni, és elárulja, most akkor sem roppantak össze, amikor a románok vezettek, akkor is bíztak magukban; „ha valaki hátrányba kerül, nem törvényszerű, hogy ki is kap”.


Dzsudzsák öröme a bukaresti gól után
Fotó: MTI

Utólag is nagy sikernek tartja a döntetlent. „Erősek voltunk, egységesek, megmutattuk, hogy van tartása a csapatnak, küzdöttünk, hajtottunk a végsőkig”. Dárdai Pál elhitette velük, hogy semmivel sem rosszabbak, mint a románok, képesek a jó eredményre – mondja, majd hozzáteszi, jót tett a csapatnak Pintér Attila lecserélése Dárdaira. „Nincs ma még egy ilyen fiatal, ambiciózus magyar edző, aki játékosként ennyi tapasztalatot szerzett volna a nemzetközi elitben. A Herthában 14 év alatt közel 300 Bundesliga-meccs került a lábába, a Bajnokok Ligájában is többször szerepelt. Emellett nyílt, közvetlen és optimista”, ez nekik is plusz motivációt ad, így könnyebb kihozni magukból a lehető legjobbat.

A folytatásról Dzsudzsák optimistán beszél, szerinte a legnagyobbakat is meg lehet fogni. „Ha ilyen masszívak vagyunk, a papíron legnehezebb találkozón, Athénban a görögök ellen sem vagyunk vereségre ítélve”. A szélső támadó nem titkolja, örülne, ha a megbízott szövetségi kapitány folytatná. „A legnagyobb ajándék lenne”, ha együtt dolgozhatnának tovább „Dárdai Pállal, ebben a seregben ő tábornok.”   

További részletek a legfrissebb Heti Válaszban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik