Foci

Dárdai: moss fogat, köpj és felejts

Dárdai Pál (dárdai pál, )
Dárdai Pál (dárdai pál, )

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint talán túl nagy volt a teher a játékosokon a feröeriek otthonában lejátszott Európa-bajnoki selejtezőn, amelyet rendkívül nyögvenyelősen ugyan, de 1-0-ra megnyertek.

Dárdai Pál a keddi, gyenge futballal, ellenben 1-0-ra megnyert mérkőzést követően elmondta, talán ő tett a futballistákra a nyomást azzal a korábbi kijelentésével, miszerint ha ezen a találkozón győz az együttes, akkor novemberben a finnek elleni is begyűjti a három pontot. A tréner szerint a következő selejtezőig  az lesz a legfontosabb feladata, hogy fejben “rendbe tegye” a társaságot.

 

“Kiszenvedtük a három pontot. Nem kezdtünk jól, hogy mi ennek az oka, azt nem tudom, lehet, hogy túl sokat edzettek a fiúk a kezem alatt, de az is lehet, hogy túl sok volt az információ. Mind a két meccset rosszul kezdtük, talán a nyomás miatt. A fejekkel van egy kis gond, ennek ki kell majd deríteni az okát. Az ellenfél hozzá volt szokva a csúszós, műfüves pályához, nekünk sokszor elugrott a labda, ebből ők meg is tudtak indulni. A legfontosabb azonban, hogy három ponttal mehetünk haza. Ezt úgy szokták mondani, hogy »mosd meg a fogad, köpj, és felejtsd el az egészet, készülj a következőre«. A profi labdarúgásban egy számít: a három pont, ezért mondom, hogy ennek a győzelemnek örülni kell. A futballisták egy ilyen mérkőzés után talán nem örülnek felhőtlenül, én is tudom, hogy kiszenvedtük a győzelmet, de a lényeg, hogy hazavittük a három pontot” – értékelt az mlsz.hu-nak adott nyilatkozatában a kapitány.

A játékosok egyetértettek abban, hogy a feröeri csapat meglepte őket. “Nagyon örülök a három pontnak, a mutatott játéknak már kevésbé. Nem volt egyszerű mérkőzés, ezt mindenki láthatta, a feröeriek jól játszottak, engem megleptek a teljesítményükkel. Jól passzoltak, pedig inkább arra számítottunk, hogy ívelgetni fogják a labdát. Ez egy teljesen más meccs volt, mint a románok elleni, itt mindenki elvárta, hogy nyerjünk, ezért dominálni szerettünk volna, de ez most nem sikerült.t” – nyilatkozta Gera Zoltán.

A Ferencváros támadója hozzátette, sajnos a második félidőben könnyedén elszórták a megszerzett labdákat, ráadásul elől Szalai Ádámra is többen figyeltek, ugyanakkor hátul magabiztosan őrizték előnyüket.

 

Hasonlóképpen vélekedett klubtársa, a kapus Dibusz Dénes is, aki a harmadik percben rögtön egy óriási bravúrt mutatott be élete első felnőtt válogatott mérkőzésén. “Nagyon meglepett minket az ellenfél, nem úgy kezdtünk, ahogyan az elterveztük, ugyanakkor a második félidőben magabiztosan őriztük az előnyünket, az ellenfélnek gyakorlatilag nem volt egyetlen nagy helyzete sem.”

A csapatkapitány Dzsudzsák Balázs szerint sem játszott jól a válogatott, ugyanakkor a rendkívül csúszós műfüvön a feröeriek játékosai kifejezetten élvezték a “korcsolyázását”, míg a magyarok játékát ez nehezítette. A Dinamo Moszkva szélsője ugyanakkor kijelentette, természetesen örül a két mérkőzésen szerzett négy pontnak, és reméli, a szurkolók is elégedettek ezzel.

Eredmény – Eb-selejtező, F csoport

Feröer-szigetek-Magyarország 0-1 (0-1)
Tórshavn, Tórsvollur Stadion. vezeti: Kulbakov (fehérorosz)

Ferörer-szigetek: Nielsen – V. Davidsen, Nattestad, Gregersen, Naes – S. Vatnhamar (Sörensen, 81.), Benjaminsen, Holst (Bartalstovu, 69.) – Olsen, Hansson – Edmundsson (Hansen, 76.). Szövetségi kapitány: Lars Olsen

Magyarország: Dibusz – Varga J., Juhász R., Kádár, Korhut – Simon K., Gera, Tőzsér (Kalmár, 73.), Dzsudzsák – Szalai (Priskin, 84.), Nikolics (Fiola, a szünetben). Szövetségi kapitány: Dárdai Pál

Gólszerző: Szalai (21.)

Sárga lap: Gregersen (20.), Hansson (33.), Benjaminsen (56.) illetve Gera (48.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik