Foci

Dárdai: “Feröert nem lehet megverni 5-0-ra vagy 6-0-ra”

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a feröeriek ellen Eb-selejtezőt megelőzően nyilatkozott.

Dárdai az mlsz.hu-nak adott videóinterjújában elsőként szólt pár szót a románok elleni 1-1-es döntetlennel záruló rangadóról.

“Mindkét meccsen nyomás alatt van, volt a csapat, csak máshogy. A románok ellen a közeg és az évek óta tartó tehetetlenség miatt. Ott a második félidőben nagyot futballoztak a játékosok, fegyelmezettek voltak. Most nagy az eufória, mindenki örül, de sokan elfelejtik, hogy most is ugyanakkora nyomás alatt leszünk, csak éppen az ellenkezőjét éljük majd meg. Itt nem lesz nagy stadion meg csinnadratta, nagy a csend, ami más mentális állapotot igényel. Van időnk, megnézzük délután, hogy kik a sérültek, kik tudják vállalni a játékot, kik nem, aztán az edzői stábbal összeülünk, hogy kinek kellene játszani, milyen felfogásban kellene futballozni. A döntés, a felelősség persze az enyém lesz” – nyilatkozott.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A szakember hozzátette, a játékosok helyén kezelik a sikert, fel vannak szabadulva, ő pedig személy szerint nagyon pozitív.

“Ezt a pozitív eufóriát úgy kell felhasználni, hogy fel tudjunk pörögni a meccsre, és az elején ne a műfűvel meg a kevés nézővel foglalkozzunk. Korábban 5-7 pontot terveztünk erre a három meccsre. Arra kell koncentrálnunk, hogy a maximumot ki tudjuk hozni a célkitűzésekből. Ha ez a három pont meglesz, akkor nyugodtabban készülhetünk a finnek elleni meccsre és garantálom, hogy akkor az a három pont is meglesz” – folytatta a kapitány.

Dárdai ezt követően arról is ejtett pár szót, hogy a játékosoknak muszáj a földön maradniuk.

“A játékosoknak tudniuk kell, hogy ha nyernek, akkor sem istenek, és ha veszítenek, akkor sem olyan rosszak. Berlinben volt, hogy koronát tettek a fejemre, meg palástot rám és Attila királynak neveztek, aztán a következő meccs után meg az orromon volt egy uborka a Bildben. Ha elhittem volna az uborkát, összeroppantam volna, ha pedig a királyt hittem volna el, azért játszottam volna rosszul.”

Fotó: mlsz.hu

A tréner végezetül rátért a feröeriek elleni találkozóra. Elmondta, nem szabad lebecsülni a jobbár polgári foglalkozású játékosokból álló ellenfelet.

“Nyilván más kell taktikailag is. A román csapat keményen támadott az elején. Azt mondanám, hogy majdnem hogy hazardíroztak, mert ha még 10-15 percig tart a meccs, akkor jöttek volna még a helyzeteink. A feröeriek a szerencséjükre apellálnak, és arra, hogy valamiből gólt szereznek, aztán kontrázhatnak. Lelkesen védekeznek együtt, és senki nem verte agyon őket. Nem egy olyan csapat ez, amit 5-0-ra vagy 6-0-ra lehet megverni” – fejezte be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik