Foci

“A románoknál fegyverarzenál volt”

A DigiSport Reggeli Start című adásában a román-magyar Eb-selejtezőre induló szurkolói vonat szervezői elmondták, nagyon jó hangulatban telt a túra.

Szombaton Dárdai Pál együttese 1-1-es döntetlent játszott Bukarestben, így a csapat megszerezte első pontját ebben a selejtezősorozatban.

Tavaly a román-magyar meccs nem volt túlságosan békés, hiszen a magyar szurkolók összecsaptak a rendőrökkel, balhéztak a városban és a lelátón is, most viszont nem történt ilyen attrocitás, a rendfentartó erőknek csak a román huligánok adtak munkát.

 Fotó: Sport24

A szurkolói vonat így épségben megúszta a hazautat is. A szervezők közül Molnár-Tóth Marianna elmondta, közel ezren utaztak velük, és ötödannyi kár keletkezett a vonatban, mint tavaly, és azt is többnyire az ellenfél szurkolói okozták, mivel a határon átlépve egy betondarabbal megdobták az egyik vagont.

„Folyamatosan dobáltak minket petárdákkal, egyik oldalról a Dinamo, másik oldalról a Steaua-drukkerek. A rendőrök pedig húsz percig nem csináltak semmit, ezután ürítették ki a dinamósok szektorát. Míg mi csak nemzeti színű zászlókat vihettünk be a stadionba, a románoknál kész fegyverarzenál volt, és többek között egy olyan drapéria is, ami 1920-ra emlékeztetett.” – nyilatkozta Poszpischek Tamás.

A Reggeli Startban elhangzott, a román rendőrökkel is jól együttműködtek a magyar szurkolók. Az utat egyébként a válogatott tagjai állták, de nem mindenki fogadta el ezt a felajánlást, így gyűjtést szerveztek a vonaton, ebből több mint 400 ezer forint gyűlt össze, ezt egy beteg kisgyermek kapja majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik