Foci

Ezt gondolják rólunk a románok

Bukarestben, a román-magyar Eb-selejtező helyszínén tartózkodva arra voltunk kíváncsiak, az utca emberét mennyire érdekli ez a rangadó.

Rövid, ám annál tartalmasabb túránk első napján rögtön letámadtuk a román főváros járókelőit, hogy kiderítsük, szerintük saját csapatuk, vagy a magyar válogatott esélyesebb a szombat esti győzelemre.

„Nem követem a focit, mivel nem érdekel, sokkal jobban szeretem a röplabdát. A román-magyar viszont biztos jó meccs lesz, főleg úgy, hogy azt hallottam, a magyarok sokkal gyengébbek, mint mi. Szóval szerintem megnyerjük a mérkőzést” – mondta egy nagyon közvetlen picérnő, Ioana.

Más viszont nem volt ilyen kedves, egy fiatalember kerek-perec leszögezte, nem nyilatkozik magyaroknak, és egyébként is „hajrá Románia”.

 Fotó: MTI

Adrian, egy vegyesbolt eladója már sokkal készségesebb volt, és meglepő módon a magyarokat hozná ki győztesen, mivel szerinte az új kapitánnyal jobbak leszünk, és egyébként is sok most a probléma a román futballban, ami zavart okozhat a csapatösszhangban.

Victor az előző mérkőzésen személyesen is látta, ahogy a román válogatott 3-0-ra legyőzi a magyarokat, és mint kiderült, ezúttal is ott lesz a National Arénában, hogy több ezer társával együtt kiszurkolja a győzelmet.

„Nem is kérdés, megint nyerni fogunk, és szerintem a magyarok még gólt sem tudnak majd lőni.”

A találkozót Bukarestben 18 órától rendezik. Nemzeti csapatunk új szövetségi kapitány, Dárdai Pál nagyon fogadkozott a találkozó előtt, így remélhetőleg tényleg olyan csapatot küld majd a pályára, mely a pontszerzésért harcolhat.

A magyarok az első Eb-selejtezőjüket egyébként elveszítették az északírek ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik