Foci

Dárdai szerint kockázatosan játszottak a románok

A magyar válogatott kapitánya szerint Románia hamar dűlőre akarta vinni a dolgot ellenünk, de nem jöttek a gólok.

Amint arról írtunk, a magyar labdarúgó-válogatott nagyot küzdve harcolt ki 1-1-es döntetlent Romániában, az Európa-bajnoki selejtezősorozat F csoportjában. Ezen az összecsapáson debütált a kispadon Dárdai Pál, megbízott szövetségi kapitány, aki így értékelte a meccset:

„Sajnos nem úgy kezdtünk, ahogyan azt elterveztük, de szerencsére nem kaptunk gólt ebben az időszakban” – idézi a kapitányt az MTI. A szakember szerint a románok nagyon kockázatos futballt játszottak, ugyanis elképesztő futómennyiségű játékot mutattak be, az pedig várható volt, hogy ezt nem fogják végig bírni. „Eldöntötték, hogy húsz-harminc perc alatt agyonvernek minket, de nem jöttek a gólok.”


Mosolygós arcok magyar oldalon a lefújást követően
Fotó: MTI

A tréner úgy vélte, az elmúlt napokban gyakorolt középpályás letámadás jól működött, ugyanakkor a támadó harmadban még nem elég hatékony az együttes, ennek gyakorlására még legalább két-három mérkőzésre szükség van.

Dárdai külön kiemelte Gera Zoltánt, akit a mezőny legjobbjának nevezett, emellett megemlítette Szalai Ádám fejesgólját is, ugyanis – jelezte – nem biztos abban, hogy a Hoffenheim támadójának találatát les előzte meg. A szövetségi kapitány hozzátette, iszonyatosan sokat kivehetett a játékosokból ez a kilencven perc, de fejben már megvan a terve a keddi, feröeri összecsapásra is.

„Sajnos nem úgy jött ki a mérkőzés, ahogyan azt elterveztük. Szerettünk volna már az elején gólt szerezni, sajnos nem sikerült, majd a magyarok a hajrában egy szabadrúgásból egyenlítettek” – mondta Victor Piturca, a románok szövetségi kapitánya, aki szerint ez a döntetlen semmiféleképpen nem nevezhető drámainak.

„Ebben a csoportban a folytatásban is várhatóak majd hasonló eredmények, továbbra is kiélezett lesz a küzdelem. A legfontosabb feladatom most, hogy a játékosokat fizikailag és pszichésen is helyre tegyem a keddi, finnek elleni összecsapásra” – nyilatkozta Piturca.

Videó – Dzsudzsák Balázs gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik