Foci

Újabb stadion építése kezdődött el, a DVTK-é

DVTK-stadion (dvtk-satdion)
DVTK-stadion (dvtk-satdion)

Munkagépek zajától hangos a diósgyőri katlan. A stadiont 46 éve adták át, mára már elavult. Pénteken a bontással lényegét tekintve megkezdték az új, 15 ezres aréna építését.

Az 1968-ban épült stadion korábban már lezárt beton tribünjeinek bontásával kezdődött a munka pénteken. Az új, 6,5 milliárd forintba kerülő sportkomplexum építése várhatóan a jövő év májusában kezdődhet el, és 2016 nyarára fejeződhet be.

Kriza Ákos polgármester a munkálatok megkezdése előtti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, most már semmi kétség, megújul a diósgyőri stadion.

 
A pálya és a főtribün bontására csak az őszi szezon után kerül sor
Fotó: MTI 

A DVTK stadionjának bontása egyelőre nem befolyásolja az élvonalbeli futballcsapat hazai mérkőzéseinek megrendezését, mivel egyelőre még csak olyan munkákat végeznek, amely nem zavarja az őszi idény hátralévő hazai találkozókit.

Utána azonban albérletbe költözik a gárda – az építkezés idejére a Miskolci Vasutas Sport Club (MVSC) pályáját teszik alkalmassá az élvonalbeli mérkőzések megrendezésére. Erre a célra mintegy 150-200 milliót fordít a város, a pénzt a stadionrekonstrukciós forrásból fedezik. Az MVSC pályája mintegy 5 ezer néző befogadására lesz alkalmas, a DVTK mostani stadionjának feleslegessé vált világítási berendezéseit, a székeket, eredménykijelzőt átszállítják oda.

Az új diósgyőri létesítménybe mintegy 15 ezren férnek majd be, és UEFA IV-es kategóriájú lesz, vagyis rangos nemzetközi mérkőzéseknek, akár Bajnokok Ligája csoportmeccseknek is otthont adhat. A lelátó a pályához rendkívül közel helyezkedik majd el és teljesen fedett lesz. A multifunkcionális stadionban a tervek szerint a klub múzeuma és szurkolói boltja is helyet kap.

A DVTK új stadionja mellett, mögött számos edzőpálya biztosítja majd a diósgyőri fiatalok edzéslehetőségét
Forrás: dvtk.eu 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik