Foci

Futács Márkót ököllel kétszer vesén vágták

Durva sportszerűtlenség! A török bajnokság második helyén álló Mersin Idmanyurduban támadóját, a Bursaspor argentin védője, Renato Civelli ütötte meg. Hihetetlen, de a játékvezető továbbot intett.

Hogy vesén, netán gyomron találta-e Renato Civelli a magyar válogatott csatárt az vitat tárgyát képezheti, hogy szándékosan ötött az semmiképp. Ha ez egy K1 mérkőzésen történik, a közönség minden bizonnyal felállva üvölt a gyönyörtől, ellenben más bármilyen sportágban ez durva, azonnali kiállítással, leléptetéssel járó sportszerűtlenség. 

Futács Márkó – aki kezdőként lépett pályára – nyilván nem véletlenül esett össze, különösen a második ütés találta el keményen. Megjegyezzük, ökölvívásban is KO-pont a gyomor…

Riza Calimbay, a Mersin Idmanyurdu edzője is ezt kérte számon az amúgy csapata által 2–1-re megnyert mérkőzés után.

„Renato Civelli minden szabályt megszegett. Sportszerűtlen volt, normális ember ilyet nem tesz. Ráadásul súlyosan veszélyeztette játékosunk testi épségét. Civelli kétszer-háromszor megütötte Futácsot, a játékvezető nem tett semmit, elmaradt a piros lap és a jogos tizenegyes is” – nyilatkozta a klub honlapján a meccs után még napokkal is feldúlt Calimbay.  

Futács csapata öt forduló után meglepetésre 2. a tabellán. Az edző az eset kapcsán megemlítette, a török futballban egyáltalán szokatlan, hogy a kisebb csapatokat a játékvezetők nem úgy kezelik, mint a nagyokat. “Ha Civelli a Besiktas, a Fenerbahce, vagy a Galatasaray játékosá üti így meg, az napokig beszédtéma lenne, és még, ha a játékvezető a helyszínen nem is veszi észre az esetet, utólag egészen biztosan nem ússza meg az eltiltást” – fogalmazott az edző.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik