Foci

Nyíregyháza: lemondott a klubigazgató

Felajánlotta lemondását Lucsánszky Tamás, az NB I-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus klubigazgatója, valamint Sándor István szakmai tanácsadó. Révész Bálint, a Nyíregyháza tulajdonosa elfogadta a lemondásukat.

A Szpari az eddigi tíz forduló alatt két győzelem és két döntetlen mellett hatszor vereséget szendedett, így a nyírségi együttes az utolsó bentmaradást érő, 14. helyen áll.

Emiatt a két szakember, Lucsánkszy és Sándor úgy látta jónak, ha önszántukból távoznak. Sándor István azzal indokolta döntését, hogy együtt érkezett Lucsánszky Tamással, s úgy tartja korrektnek, hogy együtt is távozik vele.


Tavaly megnyerték a másodosztályú bajnokságot
Fotó: MTI

„Köszönünk nekik mindent, amit a Nyíregyháza Spartacusért tettek, hogy a csapatot az élvonalba juttatták. Közös megegyezéssel úgy döntöttünk, elválnak útjaink. A következő napokban szeretnénk megerősíteni a keretet. Borisz Zsivanovics már a Szpari játékosa lett, és további öt-hat labdarúgó érkezhet a napokban próbajátékra. Szeretnénk olyan futballistákat igazolni, akik a hátralévő őszi mérkőzéseken azonnali erősítést jelenthetnek” – mondta Révész Bálint tulajdonos.

Lucsánszky Tamás ugyanakkor azt nyilatkozta, a korábbi hónapokhoz képest sok mindent másképp lát és gondol, így alig tud már segíteni a Nyíregyházának.

„Többet teszek azzal, ha hagyom, hogy az enyémtől eltérő elképzelések szabadon érvényesüljenek. Így tartom korrektnek, így vélem ésszerűnek! Meg kell jegyeznem, hogy a tulajdonos felajánlott egy olyan feladatot, amely jelenthetne kihívást, de ahhoz én nem éreztem kedvet. Révész Bálint egyébként gazdaságilag tökéletes hátteret biztosít az NB I-hez, minden feltétel adott. Én ehhez akartam objektív méréseken alapuló, komplett egészségügyi teammel, scout-rendszerrel és a nálunk fejlettebb futballkultúrákban elfogadott további lábakon álló, szakmailag komplett és stabil klubot építeni. Ez azonban sajnos háttérbe szorult.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik