Foci

Bukarestben készülnek a magyar szurkolókra

A tavalyihoz hasonló rendbontásokra számítanak a román rendezők a szombati Európa-bajnoki selejtező előtt és után, ezért a magyar rendőrséget is segítségül hívják.

Bő egy évvel ezelőtt, a világbajnoki selejtezőt megelőzően is hatalmas volt a készültség román részről, aztán mégis volt egy-két balhé, magyar randalírozó és előállított Bukarestben.

 
2013. szeptemberében a magyar szurkolók egy csoportja részéről volt némi kis verbális és fizikai inzultus Bukarestben
Forrás: youtube 

A román főváros rendőrsége a szombati Eb-selejtező előtt is rendbontásra készül, legalábbis erre enged következtetni Georgian Enache nyilatkozata. A rendőri vezető a prosport.ro kérdésére elárulta csütörtökön tartanak egy utolsó megbeszélést, amelyen valamennyi rendező szervezet, és a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) munkatársai mellett elképzelhető, hogy a magyar rendőrség is képviselteti magát.

A terv szerint a vonattal érkező magyar szurkolókat a pályaudvarról egyenesen a stadionba terelnék. A gyakorlat a nemzetközi futballban nem ismeretlen, az olasz bajnokikon a vehemensebb ultrákkal rendelkező csapatok szurkolóit idegenben mindig tömegben, rendőrkodonnal körbezárva vezetik a stadionig és vissza a pályaudvarig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik