Foci

Összefogás a pécsi futball jövőjéért

A labdarúgó OTP Bank Liga 12. helyén álló PMFC-Matias klubelnöke, többségi tulajdonosa és Pécs polgármestere közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy együtt, összhangban dolgoznak a csapat jövőjén a továbbiakban.

Matyi Dezső, a Pécs profi labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosa a klub székházában rendezett keddi eseményen azt mondta, bár a múlt év végén és 2014 elején közte és a kisebbségi tulajdonosnak számító pécsi önkormányzat között voltak nézeteltérések, az utóbbi hónapokban egyre közeledtek álláspontjaik.

Hozzátette: mára eljutottak arra a szintre Páva Zsolt polgármesterrel, hogy kijelenthetik: a jövőben közösen dolgoznak az együttes megújításán. 


Fotó: MTI

A klubvezető bejelentette: döntő részben a társasági nyereségadóból származó támogatásból indul meg hamarosan a pécsi utánpótlásbázis fejlesztése, gyakorlatilag megkétszerezik a jelenlegi edzőközpont területét és új kiszolgálóegységeket építenek. Hozzátette, így jövő év őszétől már összesen hat normál méretű futball pálya, köztük egy műfüves áll az utánpótlás rendelkezésére.  

A városvezető arról beszélt, hogy a város minden tőle telhetőt megtesz az élvonalbeli klub rendezett viszonyainak folyamatos megteremtése érdekében, s abban is támogatást nyújt, hogy az utánpótlás mindig jó körülmények között működhessen. Hozzátette: minél előbb el kell indítani azt a folyamatot, amelynek végén Pécs egy új, zöldmezős futballstadionnak lesz a birtokosa.    

Hargitai János klubelnök, a PMFC Egyesület vezetője, KDNP-s országgyűlési képviselő arról szólt, hogy jelenleg jogi és közgazdasági értelemben is rendezett viszonyok vannak a klub körül. Szerinte ahhoz, hogy a csapat jobban szerepeljen hosszú távon, az utánpótlásbázis fejlesztésére van szükség. Ezt követően van mód arra, hogy a költségvetési források felett rendelkező döntéshozóknak elmondják: Dél-Dunántúlon vitathatatlanul Pécs az a hely, ahol helye van a stadionfejlesztésnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik