Roberto Di Matteo (roberto di matteo, )
Foci

Jens Kellert Roberto di Matteo váltja a Schalke kispadján

A Bundesliga 11. helyén álló gelsenkircheni alakulat menedzsmentej nem volt elégedett az eddig látott teljesítménnyel. Edzőt váltott.

A gelsenkircheni klubnál történt váltást a bundesliga.de kedden délelőtt erősítette meg. A német bajnokság hivatalos oldala úgy tudja, a továbbiakban Roberto di Matteo irányítja a csapatot. A 44 éves tréner a Bundesliga történetének harmadik olasz edzője Nevio Scala és Giovanni Trapattoni után.

Di Matteo emlékezetes belépőt produkált a Chelseanél, amikor másodedzőből előrelépve éppen vele nyerte meg a tulajdonos Roman Abramovics által oly nagyon és oly régóta áhított BL-trófeát a klub 2012 májusában. Novemberben jutalmul menesztette a tulaj

A 43 éves Jens Keller 2012 decemberében vette át Huub Stevens helyét a Schalkénél, amellyel a legutóbbi szezonban harmadik volt, ezzel kivívta a Bajnokok Ligájában való szereplés jogát. 
A csapat a mostani idényben 10 tétmérkőzésén csak két győzelmet aratott, a Német Kupa első fordulójában alulmaradt a harmadosztályú Drezdával szemben, a BL csoportkörét két döntetlennel kezdte, a Bundesligában pedig hét forduló alatt két-két sikert és döntetlent ért el, háromszor kikapott, s a 11. helyen áll.

A magyar válogatott Szalai Ádám nyáron igazolt el a Schalkéból a Hoffenheimbe, amely a bajnokság múlt hétvégi hetedik fordulójában – a magyar csatár góljának is köszönhetően – hazai pályán 2-1-re verte a gelsenkircheni együttest.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!