Foci

Piturca keretet hirdetett

A román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azokat a játékosokat, akik Magyarország és Finnország ellen pályára léphetnek.

Szombaton Bukarestben vendégeskedik a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Azt már tudjuk, melyik 24 játékosra számít Dárdai Pál, a magyar együttes megbízott szövetségi kapitánya, vasárnap Victor Piturca, a románok kapitánya is ismertette csapatát.

A prosport.ro megjegyzi, hogy Piturca nagy meglepetést okozott azzal, hogy a keretbe jelölte a Steaua Bukarest védőjét, a 28 esztendős Iasmin Latovlevicit, aki 2006 óta összesen nyolcszor ölthette magára a román mezt. A kapitány ráadásul legutóbb élesen bírálta a formája miatt, mégis meghívót kapott.


Victor Piturca, a románok kapitánya
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Ott van a keretben a 34 esztendős Lucian Sanmartean is, aki szintén a Steauát erősíti. A veterán középpályás 2011 után képviselheti ismét hazáját.

A prosport.ro cikke emlékeztet rá, hogy Ciprian Marica eltiltás miatt kihagyja a mieink elleni csoportrangadót, de Finnország ellen, kedden már pályára léphet.

A román labdarúgó-válogatott kerete

Kapusok: Costel Pantilimon (Sunderland), Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Silviu Lung Jr. (Astra)

Védők: Vlad Chiricheş (Tottenham), Dorin Goian (Asteras), Florin Gardoş (Southampton), Dragoş Grigore (Toulouse), Cosmin Moţi (Ludogorets), Răzvan Raţ (PAOK), Srgian Luchin (Steaua), Iasmin Latovlevici (Steaua)

Középpályások: Ovidiu Hoban (Hapoel Beer Sheva), Mihai Pintilii (Al Hilal), Gabriel Torje (Konyaspor), Alexandru Maxim (Stuttgart), Andrei Prepeliţă (Steaua), Cristian Tănase (Steaua), Alexandru Chipciu (Steaua), Gabriel Enache (Astra), Lucian Sânmărtean (Steaua)

Támadók: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Ciprian Marica (Konyaspor), Claudiu Keşeru (Steaua), Raul Rusescu (Steaua)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik