Foci

Szuperrangadó jön a Premier League-ben

A mezőny két veretlen csapata, a listavezető Chelsea és a negyedik helyezett Arsenal összecsapása a slágermérkőzése az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi, hetedik fordulójának.

A londoni rangadóra vasárnap kerül sor, a győzelemre pedig inkább a Chelsea tűnik esélyesnek, és nem csak azért, mert a Stamford Bridge-en rendezik meg a találkozót.

José Mourinho együttese remek formában van, eddigi hat bajnoki mérkőzéséből ötöt megnyert, egyszer pedig döntetlent játszott, míg az Ágyúsok kétszer gyűjtötték be a három pontot és emellett négy döntetlent értek el.

Fotó: Europress fotóügynökség

A hétközi Bajnokok Ligája-fordulóban mindkét csapat nyert, a Kékek a Sporting Lisboát verték 1-0-ra idegenben, míg az Arsenal hazai környezetben aratott meggyőző, 4-1-es győzelmet a Galatasaray felett. Arsene Wenger vezetőedző tanítványai közül azon a meccsen kiemelkedett a Manchester Unitedtől nyáron leigazolt Danny Welbeck, aki mesterhármassal vette ki részét a győzelemből.

A két együttes legutóbbi, márciusban játszott bajnoki találkozóján – amely Wenger 1000. meccse volt az Arsenal kispadján – a Chelsea 6-0-val intézte el az Ágyúsokat, akik most, néhány nappal azután, hogy megünnepelték a Wenger-Arsenal “házasság” 18. évfordulóját, minden bizonnyal igyekeznek majd elkerülni egy hasonlóan nagy pofont.

Az élmezőnybe visszakapaszkodni szándékozó, eddig felemásan teljesítő Manchester United a legutóbbi szezonban ötödik, most azonban csak 15. Evertont fogadja majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik