Foci

A Szparit is legyőzte az MTK

Zsinórban ötödik meccsét nyerte meg az OTP Bank Ligában a budapesti focicsapat.

Az MTK labdarúgócsapata a Nyíregyházát látta vendégül a Bozsik-stadionban, a „hazaiak” pedig rögtön támadólag léptek fel, aminek a 27. percben lett meg az eredménye: Torghelle lőtt a hálóba egy középre tett labdát (1-0). A szünetig még akadtak helyzetei a fővárosi együttesnek, de az eredmény nem változott.

A második 45 percnek bátrabban vágott neki a Szpari, az idő múlásával egyre jobban benne volt a meccsben a vendéggól, ám kimaradtak a nyíregyházi lehetőségek. Ahogyan az lenni szokott, ez megbosszulta magát, a 75. percben ugyanis eldöntötte a három pont sorsát az MTK, Hidvégi szerzett bombagólt (2-0). A lefújás előtt nem sokkal még kihagyott ez üreskapus helyzetet a házigazda, de ezen az estén ez belefért.

Az MTK tízedik bajnokiján már a nyolcadik győzelmét aratta, hat pont a hátránya a hibátlanul menetelő Videoton mögött és négy az előnye a Ferencvárost legyőző DVTK előtt. A Nyíregyháza nem tudta kihasználni a riválisok botlását és maradt a 14.

Eredmény – OTP Bank Liga, 10. forduló

Bozsik Stadion, 500 néző, v.: Farkas

MTK Budapest – Nyíregyháza Spartacus 2-0 (1-0)

MTK Budapest: Hegedüs L. – Nagy T., Kelemen, Vukmir, Hidvégi – Bese (Csiki, a szünetben), Pölöskei, Poór, Kanta J., Horváth Zs. (Hrepka, 87.) – Torghelle

Nyíregyháza Spartacus: Balogh J. – Nagy Z., Gengeliczki, Fodor, Rubus, Törtei – Pekár, Spitzmüller, Sándor I. (Kostic, 66.), Pákolicz – Molnár M. (Koller K., 58.)

gólszerzők: Torghelle (27.), Hidvégi (75.)

sárga lap: Törtei (29.), Rubus (39.), Koller K. (82.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik