Foci

A Real Madrid kiütötte az Athletic Bilbaót

Cristiano Ronaldo triplázott, Karim Benzema duplázott a spanyol labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában. A Real 5-0-ra nyert.

Az Athletic Bilbao minden bizonnyal jobb kezdésre számított a Real Madrid otthonában rendezett bajnokin, mint amilyenre sikerült, ugyanis Cristiano Ronaldo fejesével már a második percben vezetést szerzett a házigazda. Mindez meg is adta a találkozó alaphangját, a folytatásban is a fővárosiak akarata érvényesült, Karim Benzema pedig megduplázta csapata előnyét a félidő vége előtt.

Térfélcserét követően sem kellett túl sokat várni az újabb madridi gólra, Ronaldo talált be ismét. Szinte azonnal szépíthetett volna a Bilbao, de Iker Casillas nagy bravúrt mutatott be. A lefújásig már csak az volt a kérdés, mennyire veri el a Real ellenfelét, végül Benzema második találatának, majd Ronaldo harmadik góljának köszönhetően alakult ki az 5-0-s végeredmény.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Cristiano Ronaldo a 22. mesterhármasát jegyezte a spanyol bajnokságban, ami rekord. Erre korábban csak ketten voltak képesek: Alfredo Di Stéfano és Telmo Zarra.

A Real Madrid a győzelem mellett annak is örülhet, hogy beelőzte a tabellán a városi rivális, címvédő Atlético Madridot. Az Athletic Bilbao a 18., ez már az ötödik veresége volt a baszkoknak a szezonban.

Eredmény – La Liga, 7. forduló

Real Madrid – Athletic Bilbao 5-0 (2-0)
Gólszerzők:
C. Ronaldo (2., 55., 88.), Benzema (41., 69.)

Videó – Cristiano Ronaldo harmadik gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik