Foci

A Chelsea nyerte az Arsenal elleni derbit

José Mourinho legénysége Eden Hazard vezérletével kerekedett felül 2-0 arányban a riválison. Courtois megsérült, Wenger lökdösődött.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Eseménydús volt a londoni derbi az angol labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában. Eleve 15 perc késéssel indult a mérkőzés, majd Cahill kőkemény belépője után már a találkozó elején összeszólalkozott egymással Arséne Wenger és José Mourinho, a francia lökdöste is a kollégáját.

Még csak a 24. percben járt a mérkőzés, amikor egy ütközés során megsérült Thibaut Courtois, vér folyt a füléből, lecserélték és kórházba szállították. Petr Cech állt be a helyére. Nem sokkal később megszerezte a vezetést a hazai környezetben játszó Chelsea, Eden Hazard harcolt ki és értékesített egy tizenegyest.

A folytatásban mind a két csapat előtt adódtak lehetőségek, azonban egészen a 78. percig kellett várni az újabb találatra. Mivel azt Diego Costa szerezte, így a Chelsea el is döntötte a mérkőzést, az Ágyúsoktól szépítésre sem futotta, 2-0 lett a vége.

A Chelsea még nem talált legyőzőre a bajnokságban és már öt pont az előnye a második Manchester City előtt. Az Arsenalnak ez volt az első bajnoki veresége. Arséne Wenger még sosem tudta győzelemre vezetni csapatát, ha az ellenfél kispadján José Mourinho ült.

Ezzel egy időben játszották a Tottenham és a Southampton összecsapását. A Sarkantyúsok behúzták 1-0-val a meccset és ezzel egy rossz sorozat végére tettek pontot, az előző négy bajnokijukon ugyanis két-két döntetlen és vereség volt a mérlegük.

Kora újabb két londoni csapat, a West Ham United és a Queens Park Rangers is pályára lépett. A Kalapácsosok hazai pályán verték 2-0-ra a városi riválist.

Eredmények – Premier League, 7. forduló

Chelsea – Arsenal 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Hazard (27. – 11-esből), Costa (78.)

Tottenham – Southampton 1-0 (1-0)
Gólszerző: Eriksen (40.)

West Ham United – Queens Park Rangers 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Onuoha (5 – öngól), Sakho (59.)

Videó – A Wenger-Mourinho affér:

Videó – Diego Costa biztosította be a győzelmet:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik