Foci

Szalai győztes góllal hangolt Románia ellen

A magyar válogatott labdarúgó korábbi csapata, a Schalke ellen volt eredményes. A Hoffenheim 2-1-re nyert. Stieber Zoltán csereként vette ki a részét a Hamburg dortmundi bravúrjából.

Szalai Ádám kezdőként lépett pályára volt csapata, a Schalke 04 ellen. A magyar válogatottba visszatérő támadó nem tétlenkedett, a 29. percben együttese második gólját szerezte, majd nem sokkal később egy sárgát is begyűjtött. Szalai végül bő egy órát töltött a pályán, a 64. minutumban Schipplock váltotta – honfitársunkat nagy taps kísérte le a gyepről.

A vendég gelsenkircheniek tíz emberre fogyatkoztak ugyan, de szépíteniük így is sikerült, szóval izgalmas volt a hajrá. A Hoffenheim végül kihúzta 2-1-gyel. A hazaiak jelenleg a második helyen állnak a bajnokságban.


Szalai Ádámnak (balra) gratulálnak a társak
Fotó: Europress Fotóügynökség

A Bayern München labdarúgócsapata rendesen bekezdett hazai környezetben a Hannover ellen, Lewandowski duplájával és Robben találatával pedig már a 38. percre tekintélyes, 3-0-s előnyt dolgozott ki Pep Guardiola legénysége. A vendégeknek mindössze egy nagyobb lehetőségük volt, de Neuer védett a szünet előtt. A Hannover a második játékrészben sem tudta a hazai kapuba préselni a labdát, majd a hajrá kezdetén Robben növelte tovább csapata előnyét, a Bayern végül 4-0-ra nyert.

Stieber Zoltán ezúttal a kispadon kapott helyet a Dortmundba látogató Hamburgban. A vendégek vezettek 1-0-ra egy félidő után, a Borussia kissé tanácstalannak tűnt, ráadásul a védelme is ingatag lábakon állt. A fordulás után mind a két csapat ment előrea  gól reményében, akadt is nagy helyzetek, de az eredmény nem változott, a Hamburg meglepetésre elvitte mind a három pontot a BVB otthonából. Stieber a 66. percben állt be.

Az újonc Paderborn kétszer is vezetett a Bayer Leverkusen otthonában, de a hazaiak pontot tudtak menteni a 90. percben. A Werder Bremen a Freiburggal játszott döntetlent. Az esti mérkőzésen a Frankfurt nagy izgalmak közepette verte hazai környezetben a Kölnt.

Eredmények – Bundesliga, 7. forduló

Hoffenheim – Schalke 04 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Elyounoussi (13.), Szalai (29.) illetve Huntelaar (83.)
Piros lap: Matip 75.)

Bayern München – Hannover 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Lewandowski (6., 38.), Robben (13., 79.)

Borussia Dortmund – Hamburg 0-1 (0-1)
Gólszerző: Lasogga (35.)

Bayer Leverkusen – Paderborn 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Bender (42.), Bellarabi (90.) illetve Koc (20.), Stoppelkamp (87.)
Piros lap: Bakalorz (72.)

Werder Bremen – Freiburg 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Di Santo (32.) illetve Darida (8. – 11-esből)

Frankfurt – Köln 3-2 (1-1)
Gólszerző: Meier (44., 54.), Wimmer (79. – öngól) illetve Risse (15.), Hector (65.)

Videó – Szalai Ádám gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik